Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Amerikaanse overheid verkoopt voor 215 miljoen dollar bitcoin

Amerikaanse overheid verkoopt voor 215 miljoen dollar bitcoin

Amerikaanse overheid verkoopt voor 215 miljoen dollar bitcoin

zaterdag 01 april 2023 - door Redactie

De overheid in de VS is begonnen met de verkoop van de in beslag genomen bitcoin die aan Silk Road gelinkt waren.

Silk Road was een bekende marktplaats op het dark web waar allerlei criminele diensten werden aangeboden. Het platform stond ook bekend voor drughandel en James Zhong maakte in 2012 gebruik van een zwakte in het systeem om zichzelf te verrijken. Hij kon zo maar liefst 50.676 bitcoin bemachtigen, wat in 2012 zo'n half miljoen dollar vertegenwoordigde. 

Zhong sloeg er in om anoniem te blijven en bleef op zijn buit zitten. In 2017 vond er een hard fork plaats en werd Bitcoin Cash gelanceerd, waardoor Zhong ook op de BCH blockchain over meer dan 50.000 Bitcoin Cash beschikte. Deze heeft hij via een buitenlandse exchange ook omgezet in ongeveer 3.500 bitcoin. Aan de huidige prijzen is 53.500 bitcoin zo'n 1,5 miljard dollar waard.

Door forensische analyse van de blockchain en traditioneel speurwerk zat de politie Zhong na zo'n tien jaren dan toch op de hielen. Op 9 november 2021 werden bij een huiszoeking de bitcoin teruggevonden op een hardware wallet en een single-board computer zoals een Raspberry Pi. Er werd ook cash geld aangetroffen, Casascius coins (fysieke bitcoin), gouden munten, zilverbaren en goudbaren. Zhong bekende het misdrijf en al zijn bezittingen werden in beslag genomen.

Verkoop via Coinbase

De overheid is nu begonnen met het ten gelde maken van de buit. Via Coinbase werd op 14 maart 9.861,1707894 BTC verkocht. Dat bracht netto zo'n $215,5 miljoen dollar op, waarbij Coinbase zo'n 215.000 dollar aan transactiekosten aanrekende. 

Er blijft nu nog zo'n 41.490 bitcoin over om te verkopen, die haast 1,2 miljard dollar waard zijn. Deze buit zal in vier keren verkocht worden tijdens 2023. De eerste verkoop werd alvast goed geabsorbeerd door de markt.

Het is opvallend dat de overheid de bitcoin via de open markt verkoopt op Coinbase, een exchange die aankijkt tegen een procedure van de SEC. In beslag genomen goederen worden normaal gezien via een veiling verkocht en ook in het verleden werden er op deze manier al bitcoin verkocht.

Bitcoin grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu