Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Circle blijft personeel aanwerven

Circle blijft personeel aanwerven

Circle blijft personeel aanwerven

donderdag 23 februari 2023 - door Redactie

De uitgever van de USDC stablecoin Circle blijft personeel aanwerven, wat opvallend is in de crypto winter.

Tijdens de crypto winter moesten grote exchanges zoals Coinbase en Kraken massale ontslagen aankondigen. Ook andere bedrijven uit de crypto industrie zoals Chainalysis of Polygon hebben in hun personeelsbestand gesneden.

Niet zo bij Circle. Zij hadden eind vorig jaar zo'n 900 mensen in dienst en plannen dit jaar 135 tot 225 nieuwe mensen aan te werven. Het gaat wel over een tragere groei dan vorig jaar, toen het personeelsbestand ongeveer verdubbelde.

Mislukte beursgang

Circle probeerde vorig jaar naar de beurs te trekken door te fuseren met een SPAC. De deal sprong echter af omdat de SEC vragen bleef stellen en omdat de crypto winter ondertussen volop slachtoffers aan het maken was.

Circle zegt dat ze in de toekomst wel opnieuw de stap naar de beurs willen wagen, als de omstandigheden opnieuw beter zijn. Daarnaast zal er meer duidelijkheid moeten zijn vanuit regelgevend vlak. Zo zette de SEC onlangs nog de aanval in op Paxos, dat de BUSD stablecoin uitgeeft. Het grote probleem is dat er nog geen specifieke wetgeving is voor stablecoins, waardoor op wetgeving moet teruggevallen worden die bedoeld is voor andere financiƫle producten. En die teksten zijn uiteraard voor interpretatie vatbaar.

Hoge rente

Circle geeft USDC tokens uit in ruil voor echte dollars. Deze dollars worden vervolgens belegd in Amerikaans staatspapier, dat zeer liquide is en steeds terug kan omgezet worden in cash. Door de verkrappende centrale banken is het rendement op dat staatspapier flink opgelopen. In het laatste kwartaal verdiende Circle zo'n 274 miljoen dollar aan rente inkomsten, waar een winst van overbleef van zo'n 43 miljoen dollar.

USDC grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu