Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance verwacht zich aan hoge boetes

Binance verwacht zich aan hoge boetes

Binance verwacht zich aan hoge boetes

donderdag 16 februari 2023 - door Redactie

In de VS wordt er al een tijdje een onderzoek gevoerd naar Binance. De exchange hoopt dat ze er met een fikse boete vanaf komt.

Binance heeft in het verleden heel wat steken laten vallen en heeft de wet overtreden op bijvoorbeeld het faciliteren van witwassen. De exchange hoopt dit verleden achter zich te laten en hoopt met een propere lei opnieuw te kunnen beginnen. De exchange hoopt dat het tot een schikking komt en geen verdere vervolging van Binance of zijn topmensen.

Binance voert aan dat de software ontwikkelaars die Binance mee groot gemaakt hebben helemaal niet op de hoogte waren van regels rond het voorkomen van witwassen en terrorisme financiering. Hierdoor ontstonden er gaten die criminelen konden misbruiken om geld te versluizen.

Diverse onderzoeken

Binance ligt echter van verschillende kanten onder vuur. Het onderzoek van de Department of Justice (DOJ) spitst zich toe op inbreuken op de witwaswetgeving. Maar ook de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voert een onderzoek. Hierbij moet de vraag beantwoord worden of Binance derivaten heeft aangeboden aan Amerikanen, zonder over de nodige registratie bij de CFTC te beschikken. Verder bekijkt de SEC Binance al een hele tijd over het ongeregistreerd verkopen van effecten, waarbij ook de token BNB en de stablecoin BUSD in het vizier komen.

Bankrelaties

Ondertussen is Binance ook op zoek naar een nieuwe bank partner en zijn de overschrijvingen in dollar gepauzeerd. De SWIFT partner Signature Bank verwerkt momenteel alleen overschrijvingen van Amerikanen die meer dan 100.000 dollar op hun bankrekening hebben staan.

Klanten trekken weg

De vele problemen zorgen er voor dat steeds meer klanten wegtrekken bij Binance. Op sommige dagen is er een outflow van meerdere honderden miljoenen dollars. Binance blijft echter wel de grootste exchange ter wereld, dus traders blijven het platform dan ook gebruiken.

BNB grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu