Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe moeilijkheden voor Binance

Nieuwe moeilijkheden voor Binance

Nieuwe moeilijkheden voor Binance

dinsdag 07 juni 2022 - door Redactie

De SEC onderzoekt Binance over het verkopen van securities zonder toestemming en Reuters zegt dat Binance geholpen heeft met het witwassen van miljarden dollars.

Het onderzoek van de SEC draait rond de ICO van de BNB token van Binance. In 2017 haalden cryptoprojecten geld op via zogenaamde initial coin offering, waarbij beleggers geld investeerden en in ruil tokens kregen. Binance bracht zo de BNB token op de markt, die dienst zou doen als utility token op het Binance platform. Je kan er bijvoorbeeld transactiekosten mee besparen.

Volgens de SEC zijn de meeste cryptomunten buiten bitcoin gewoon 'securities' en deze mogen niet verkocht worden aan het Amerikaans publiek. Er zou minstens één Amerikaan hebben deelgenomen aan de Binance ICO, waardoor de SEC mogelijk een zaak gaat opstarten tegen Binance.

Witwassen

Reuters publiceerde dan weer een verslag over allerlei criminele activiteiten zoals hackings, investeringsfraude, verkoop van drugs en dergelijke. Dit zou tussen 2017 en 2021 zo'n 2,35 miljard dollar hebben opgebracht. Dat geld zou volgens Reuters bij Binance beland zijn, waar het witgewassen zou zijn. In die periode was er bij Binance geen verplichte identificatie van de klanten en waren er geen controles om witwassen tegen te gaan.

Volgens Binance werd het artikel opgemaakt op basis van foutieve informatie. Volgens Patrick Hillmann van Binance gebruikt de exchange de juiste software om illegale fondsen tegen te houden en bestrijden ze samen met de politie criminele netwerken die crypto gebruiken.

Binance had in het verleden lak aan de regels en groeide sterk, tot de exchange wereldwijd de aandacht begon te trekken van regulatoren. Sindsdien probeert Binance zich in regel te stellen. Ook in Nederland loopt er een registratie aanvraag bij de DNB.

BNB grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu