Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe moeilijkheden voor Binance

Nieuwe moeilijkheden voor Binance

Nieuwe moeilijkheden voor Binance

dinsdag 07 juni 2022

De SEC onderzoekt Binance over het verkopen van securities zonder toestemming en Reuters zegt dat Binance geholpen heeft met het witwassen van miljarden dollars.

Het onderzoek van de SEC draait rond de ICO van de BNB token van Binance. In 2017 haalden cryptoprojecten geld op via zogenaamde initial coin offering, waarbij beleggers geld investeerden en in ruil tokens kregen. Binance bracht zo de BNB token op de markt, die dienst zou doen als utility token op het Binance platform. Je kan er bijvoorbeeld transactiekosten mee besparen.

Volgens de SEC zijn de meeste cryptomunten buiten bitcoin gewoon 'securities' en deze mogen niet verkocht worden aan het Amerikaans publiek. Er zou mensens één Amerikaan hebben deelgenomen aan de Binance ICO, waardoor de SEC mogelijk een zaak gaat opstarten tegen Binance.

Witwassen

Reuters publiceerde dan weer een verslag over allerlei criminele activiteiten zoals hackings, investeringsfraude, verkoop van drugs en dergelijke. Dit zou tussen 2017 en 2021 zo'n 2,35 miljard dollar hebben opgebracht. Dat geld zou volgens Reuters bij Binance beland zijn, waar het witgewassen zou zijn. In die periode was er bij Binance geen verplichte identificatie van de klanten en waren er geen controles om witwassen tegen te gaan.

Volgens Binance werd het artikel opgemaakt op basis van foutieve informatie. Volgens Patrick Hillmann van Binance gebruikt de exchange de juiste software om illegale fondsen tegen te houden en bestrijden ze samen met de politie criminele netwerken die crypto gebruiken.

Binance had in het verleden lak aan de regels en groeide sterk, tot de exchange wereldwijd de aandacht begon te trekken van regulatoren. Sindsdien probeert Binance zich in regel te stellen. Ook in Nederland loopt er een registratie aanvraag bij de DNB.

BNB grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu