Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Strike zet opmars verder

Strike zet opmars verder

Strike zet opmars verder

woensdag 08 februari 2023 - door Redactie

De Lightning app Strike van Jack Mallers kondigde recent twee nieuwe samenwerkingen aan.

Filipijnen

Strike heeft de 'Send Globally' functionaliteit uitgerold in de Filipijnen. Amerikanen kunnen voortaan over het Bitcoin Lightning Network waarde versturen naar de Filipijnen. Dat land krijgt jaarlijks voor zo'n 35 miljard dollar aan betalingen van het buitenland, zogenaamde 'remittances'. Het gaat dan meestal over familie die in een rijker land aan het werk is en geld naar het thuisfront stuurt.

De betalingen uit het buitenland tekenen voor 9% van het BBP van de Filipijnen. Jaarlijks wordt er vanuit de VS zo'n 12,7 miljard dollar verstuurd, gemiddeld gaat het over een miljard dollar per maand. Gezien zowat de helft van de Filipinos over geen bankrekening beschikt, wordt er geld verstuurd via dure betaalnetwerken als Western Union. Gemiddeld gezien houden zij een transactiekost van 4,57% in.

Zowat 66% van de Filipinos heeft wel een smartphone en kan dus op zijn telefoon geld ontvangen. Dat kan in bitcoin via een app die Lightning betalingen ondersteunt, maar er zijn ook andere aanbieders van mobiele geldaccounts in de Filipijnen. Strike werkt samen met Pouch.ph om betalingen op Filipijnse bankrekeningen of mobiele accounts te krijgen. Gebruikers in de VS kiezen dan hoeveel dollar ze willen versturen, dit wordt vervolgens ogenblikkelijk omgezet in bitcoin en wordt verstuurd via het Lightning network, waarna het in Filipijnse pesos wordt omgezet en wordt bijgeschreven op een bankrekening of mobiele account.

Strike rekent geen kosten aan voor de 'Send Globally' functionaliteit. Wel wordt er een marge genomen op het omzetten van dollar naar Filipijnse pesos, maar ook dit is goedkoper dan wat traditionele partijen aanrekenen.

Strike toont hiermee weer aan dat internationale betalingen over Bitcoin Lightning sneller en goedkoper zijn dan traditionele methodes en bovendien beschikbaar zijn voor mensen zonder bankrekening. Het Bitcoin Lightning Network is een open en globaal monetair netwerk waarop elke aanbieder kan inpluggen. Op die manier wordt het verzenden van geld tussen verschillende apps mogelijk gemaakt.

Samenwerking met betaalgigant Fiserv

Strike heeft een integratie gemaakt met de leverancier van POS technologie Clover, een dochter van Fiserv. Winkeliers en verkopers die Clover gebruiken kunnen nu betalingen ontvangen over het Lightning Network. De dienst is niet beperkt tot de Strike gebruikers, maar wordt aangeboden voor alle apps die Lightning gebruiken. Klanten kunnen dus ook betalen met Blue Wallet, Cash app of een andere aanbieder.

Het gaat momenteel over een testfase die 90 dagen zal lopen. Daarbij zal gekeken worden of de snelheid en kosten aan de verwachtingen voldoen. Pas als alles volgens wens verloopt, zal Strike in de Clover app store terecht komen. Op dat moment zal Lightning voor alle verkopers beschikbaar worden, naast betaalnetwerken zoals Visa en MasterCard.

"Uiteindelijk willen deze betalingsreuzen Lightning in actie zien", zegt Strike CEO Jack Mallers. "Een open, goedkoop, inclusief en innovatief betalingsnetwerk lijkt te mooi om waar te zijn. Tijd om te laten zien dat Lightning een superieur betalingsnetwerk is", klinkt het nog.

Leer meer over bitcoin in ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu