Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ook DCG is niet mals voor de Winklevoss twins

Ook DCG is niet mals voor de Winklevoss twins

Ook DCG is niet mals voor de Winklevoss twins

woensdag 11 januari 2023 - door Redactie

Het geplaagde DCG en zijn topman Barry Silbert reageerden op de beschuldigingen van Cameron Winklevoss.

In een tweet liet DCG eerst weten dat de open brief van Cameron Winklevoss een wanhopige publiciteitsstunt was. "Het is een poging om de schuld van zichzelf en Gemini af te schuiven. Alleen zij zijn zelf verantwoordelijk voor het runnen van Gemini Earn en voor de manier waarop ze het programma aan hun klanten hebben voorgesteld", klinkt het.

DCG zei ook dat ze overwegen om stappen te nemen tegen Cameron Winklevoss omdat hun imago geschaad is door de aanvallen van Gemini. Verder bevestigden ze dat ze blijven praten met dochter Genesis en de schuldeisers om tot een oplossing te komen die voor iedereen werkt.

Brief van Barry Silbert

Wat later publiceerde CEO Barry Silbert ook een brief die gericht was aan de aandeelhouders van DCG. Hij haalde aan dat ze in meer dan 200 projecten geïnvesteerd hebben en dat ze zo een belangrijke rol gespeeld hebben in de crypto industrie. Het voorbije jaar was wel moeilijk voor Silbert omdat er zoveel crypto partijen ten onder zijn gegaan. "DCG en al onze ondernemingen zijn niet immun voor de huidige storm, maar het is wel pijnlijk dat mijn integriteit en goede bedoelingen in vraag worden gesteld", schreef Silbert.

Silbert zegt vervolgens dat DCG een belangrijke rol zal blijven spelen in het crypto ecosysteem, maar dat er ondertussen al maatregelen genomen zijn om op lange termijn te overleven. Zo werd er de voorbije maanden fors in de kosten gesneden en werd personeel op straat gezet. Silbert onderstreept dat hij optimistisch blijft voor de toekomst en voegde nog een lijst van veelgestelde vragen toe. Daarin wordt ondermeer gesteld dat DCG een schuld heeft van 350 miljoen dollar bij een groep partijen rond Eldridge. Aan hun dochter DCG hebben ze momenteel nog een schuld openstaan van 447,5 miljoen dollar en 4.550 bitcoin, die tegen mei 2023 moet worden afgelost. Ook werden er nog 14.048 BCH tokens geleend. Al deze leningen zijn volgens Silbert steeds netjes afgelost.

Over de bekende 'promissory note' van 1,1 miljard dollar die in 2032 vervalt, laat Silbert weten dat deze 'not callable' is. Dit betekent dat Genesis deze niet zomaar kan opeisen. De herstructureringen van de Genesis leningen moeten door Genesis zelf gebeuren en Silbert zegt dat DCG geen enkele beslissingsmacht heeft hierover. Silbert neemt hiermee duidelijk afstand van Genesis en onderstreept ook dat Genesis een onafhankelijk bedrijf is met zijn eigen bestuur.

Lees meer over deze problemen in het artikel 'Een diepe duik in het Genesis en DCG fiasco'.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu