Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Meer slecht nieuws voor Genesis en DCG

Meer slecht nieuws voor Genesis en DCG

Meer slecht nieuws voor Genesis en DCG

maandag 09 januari 2023 - door Redactie

DCG en Genesis worden onderzocht door het Eastern District van New York. Het onderzoek spitst zich toe op de geldstromen tussen beide bedrijven en een betaling van FTX.

Genesis zit momenteel in een liquiditeitscrisis die ook andere partijen treft als Gemini en Bitvavo. Er wordt gezocht naar oplossingen om een faillissement te vermijden, maar ondertussen hebben zowel de SEC als het Department of Justice van de Eastern District of New York een onderzoek naar DCG en Genesis opgestart.

De onderzoeken zouden kijken naar de geldstromen tussen DCG en Genesis. Zo leende DCG 575 miljoen dollar van Genesis om aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust, in een poging om de hoge discount weg te werken. Daarnaast is er ook een 'promissory note' van DCG aan Genesis, waarin beloofd wordt om 1,675 miljard dollar te betalen aan Genesis tegen 2032. Dit was nodig om Genesis overeind te houden na de implosie van 3AC.

Hoewel Genesis en DCG aparte vennootschappen zijn, zouden de onderzoeken kunnen bevestigen dat het per saldo over slechts één groep gaat. Normaal worden in een dergelijke constructie tussenschotten opgericht zodat het faillissement van een dochter niet meteen de moedergroep zou meetrekken. 

Clawback

Een ander gerucht dat de kop op steekt gaat over de insolvabiliteit van Alameda Research, het zusterbedrijf van FTX. Genesis en DCG zouden goed op de hoogte geweest zijn de problemen bij Alameda Research en zouden al een tijdje geweten hebben dat Alameda insolvabel was. Daarop zouden ze veel druk gezet hebben op Alameda om een lening van 2,5 miljard dollar terug te betalen aan Genesis. Er wordt hier en daar gewag gemaakt van chantage, wat mogelijk ook onderzocht wordt door de Department of Justice.

Alameda Research zou deze lening afgelost hebben met geld dat van klanten van FTX gestolen werd. Als dat effectief het geval zou zijn, dan zou er een 'clawback' kunnen gebeuren. Via een rechtszaak wordt dan getracht om het betaalde geld terug te eisen, waardoor dit gebruikt kan worden in de afwikkeling van het FTX faillissement en deels kan terugvloeien naar de klanten die het gestort hadden.

Andere waarnemers zeggen dan weer dat het over een margin call ging en dat Genesis het onderpand van deze lening verkocht heeft om het grootste deel van het uitgeleende geld weer terug te krijgen. In ieder geval blijven er veel zaken onduidelijk en zal het nog een tijdje afwachten zijn vooraleer de mist opklaart.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu