Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Solana valt uit de gratie

Solana valt uit de gratie

Solana valt uit de gratie

vrijdag 30 december 2022 - door Redactie

Tijdens de bullrun in 2021 was Solana een erg geliefde altcoin, maar ondertussen is de coin in vrije val.


Solana onderstreept nogmaals de gevaren van altcoins, die tijdens een crypto winter vaak nog steviger terugvallen dan bitcoin. Solana werd geroemd als een zogenaamde 'Ethereum killer' maar is op een jaar tijd met meer dan 96% gedaald. In november 2021 piekte de koers op 260 dollar, vandaag betaal je nog slechts 9 dollar voor een Solana token.

Tijdens de hoogtepunten was Solana één van de belangrijkste coins gemeten naar marktkapitalisatie. Ondertussen bengelt Solana rond de twintigste plaats en is de market cap teruggevallen van zo'n 78 miljard dollar naar iets meer dan 3 miljard dollar.

Solana vaak offline

Doorheen 2022 is Solana verschillende keren offline geweest. Het project ging maar liefst 14 keren plat en was in totaal meer dan 4 dagen offline. Telkens moesten de nodes opnieuw opgestart worden, nadat er een patch werd geïnstalleerd om de bugs op te lossen.

Bij elke panne realiseerden beleggers zich dat ze met geblokkeerde fondsen op het Solana netwerk zaten. Hierdoor zochten beleggers en projecten naar alternatieven.

TVL

Door de problemen met bugs is er veel kapitaal uit de Solana projecten weggevloeid. Sommige projecten hebben bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar Ethereum. De TVL, total value locked, is met zo'n 98% gedaald op een jaar tijd. In november 2021 piekte deze op meer dan 10 miljard dollar. Vandaag zit er nog slechts 200 miljoen dollar in het Solana ecosysteem.

SBF

De ondergang van FTX die Sam Bankman-Fried van zijn voetstuk liet vallen, straalde ook negatief af op Solana. SBF was een grote supporter van Solana en investeerde in verschillende projecten op het netwerk, zoals de gedecentraliseerde exchange Serum.

Dalende koers slecht voor stakers

Ook het aantal stakers is in vrije val. Bij proof-of-stake netwerken moeten node operators tokens vastzetten om beloningen te kunnen ontvangen. Op jaarbasis krijgen ze dan bijvoorbeeld een rendement van zo'n 7% op hun vastgezette coins. Dat geeft een extra opbrengst in een bull markt wanneer de koers van Solana de hoogte in gaat. Maar in de huidige berenmarkt met dalende koersen kan het staking rendement de koersverliezen niet compenseren.

Solana grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu