Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy blijft bitcoin positie vergroten

MicroStrategy blijft bitcoin positie vergroten

MicroStrategy blijft bitcoin positie vergroten

donderdag 29 december 2022 - door Redactie

MicroStrategy heeft in de afgelopen maanden ongeveer 2.500 bitcoin ingeslagen.

MicroStrategy bezit momenteel 132.500 bitcoin, waarvoor het bedrijf zo'n 4,03 miljard dollar op tafel legde. De gemiddelde aankoopprijs komt neer op iets meer dan 30.000 dollar. Door de crash van de bitcoin koers kijkt MicroStrategy nu aan tegen een ongerealiseerd verlies van zo'n 2 miljard dollar.

Verkoop

Een opvallend feit was dat MicroStrategy op 22 december voor het eerst 704 bitcoin verkocht heeft, voor een gemiddelde prijs van 16.700 dollar per bitcoin. Zo wordt een verlies gerealiseerd dat gebruikt kan worden om belastingen te besparen. Op deze manier verlaagt de winst immers. In de VS staat deze techniek bekend als 'tax-loss harvesting'.

Opvallend was wel dat MicroStrategy twee dagen later al opnieuw 810 bitcoin kocht voor een gemiddelde prijs van 16.800 dollar per bitcoin. In traditionele markten mogen bedrijven hetzelfde effect niet binnen de 30 dagen weer terugkopen. Doen ze dat wel, dan mogen ze het verlies niet van hun winst aftrekken. Omdat er voor cryptomunten nog geen specifieke regels bestaan is er momenteel dus een achterpoortje in de wetgeving.

Bitcoin Lightning

In 2023 zal MicroStrategy ook oplossingen lanceren die draaien op het Bitcoin Lightning netwerk. We zouden het haast vergeten, maar MicroStrategy is uiteraard van oorsprong een software bedrijf. Saylor stelt dat ze het voor bedrijven mogelijk willen maken om zichzelf in amper enkele uurtjes tijd in te pluggen in het Lightning netwerk. Een mogelijke toepassing us een online paywall, waarbij bezoekers van een website een kleine vergoeding moeten betalen om een artikel te lezen. Andere ideeën zijn vergoedingen in Satoshi's voor klanten die de moeite doen om een review te schrijven.

Leer meer over bitcoin en het Lightning network in ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu