Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > FTX nu ook nog eens gehackt

FTX nu ook nog eens gehackt

FTX nu ook nog eens gehackt

zaterdag 12 november 2022 - door Redactie

Mogelijk wordt de situatie bij FTX nog erger gemaakt door een hack waarbij tot 600 miljoen dollar verdwenen is.

Vrijdagavond zou voor zo'n 600 miljoen dollar aan cryptomunten getransfereerd zijn uit de wallets van FTX. De exchange bevestigde via Twitter dat ze begonnen waren met het overzetten van hun crypto activa op cold wallets en dat dit proces versneld werd door 'ongeautoriseerde transacties'.

De bewegingen van de FTX wallets worden uiteraard met argusogen gevolgd in de on-chain data. Verschillende Ethereum en Solana tokens werden verzonden naar gedecentraliseerde exchanges om te verkopen. Ondertussen heeft Tether al heel wat adressen geblacklist. Zo'n 3,9 miljoen dollar aan USDT op Avalanche en 27,5 miljoen dollar aan USDT op Solana werden door Tether gemarkeerd, waardoor deze coins bij geen gecentraliseerde exchanges meer aanvaard zullen worden.

Inside job?

Omdat er nog veel onduidelijkheden zijn, steken verschillende geruchten de kop op. De snelheid en de omvang van de hack doet veel waarnemers vermoeden dat het over een inside job gaat. Gaat het over mensen uit de inner circle van Sam Bankman-Fried die nog iets proberen te redden voor zichzelf? Gaat het over FTX werknemers die misnoegd zijn omdat ze al hun vertrouwen aan SBF gegeven hebben en hierdoor al hun spaargeld kwijtgespeeld zijn? De details zullen pas in de toekomst duidelijk worden.

Gat nog groter

De hack is alleszins slecht nieuws voor schuldeisers van FTX en klanten die hun fondsen nog niet kunnen opnemen hebben. Het blijft nog gissen naar de exacte omvang van het gat in de balans van FTX, dat meerdere miljarden dollars kan bedragen. Deze hack zal dat gat dus nog wat groter maken.

De vertrouwenscrisis waarmee exchanges te maken krijgen wordt hierdoor nog groter. Veel beleggers vragen zich namelijk af welke crypto exchanges nog betrouwbaar zijn.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu