Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Supermarkt in Zuid-Afrika aanvaardt Lightning betalingen

Supermarkt in Zuid-Afrika aanvaardt Lightning betalingen

Supermarkt in Zuid-Afrika aanvaardt Lightning betalingen

woensdag 02 november 2022 - door Redactie

Pick n Pay, één van de grootste supermarkten in Zuid-Afrika, rolt bitcoin betalingen verder uit.

Pick n Pay had al een tijdje een pilootproject lopen in 10 winkels. Klanten kunnen makkelijk betalen met het Bitcoin Lightning netwerk. Omdat het over een open netwerk gaat, kan je met gelijk welke wallet betalen die Lighting ondersteunt. De test liep gedurende vijf maanden en zal nu uitgebreid worden naar 29 andere winkels, waarna de betalingsoptie in alle vestigingen zal uitgerold worden. Pick n Pay bezit momenteel 1.628 winkels in Zuid-Afrika.

"Cryptocurrency wordt steeds vaker gebruikt door mensen die geen of onvoldoende toegang hebben tot het traditionele banksysteem of door mensen die op een goedkope en makkelijke manier geld willen verzenden naar mekaar. Bedrijven reageren nu ook op deze trend door zelf bitcoin te aanvaarden," liet Pick n Pay weten in een mededeling.

Lage kosten

Bitcoin Lighting is ook heel interessant voor de supermarkt, gezien de lage transactiekosten. Bij andere betaalnetwerken ligt dat helemaal anders en lopen de kosten vaak hoog op. Lightning is dan ook interessant voor een hoog volume aan kleine digitale betalingen.

Pick n Pay gebruikt het Electrum betalingsplatform dat op zijn beurt connectie maakt met CryptoConvert om bitcoin betalingen mogelijk te maken. "Cryptocurrency betalingen zijn goedkoper dan creditcards of de kosten van het afhandelen van contant geld. Maar nog belangrijker is het feit dat deze digitale betalingen mogelijk zijn voor iedereen, ook voor zij die geen gebruik kunnen maken van de gekende digitale betaalmogelijkheden", zegt Carel van Wyk van CryptoConvert.

Meer weten over bitcoin? Lees ons gratis bitcoin boek.

Zelf kennis maken met crypto? Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu