Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin opnieuw een veilige haven?

Bitcoin opnieuw een veilige haven?

Bitcoin opnieuw een veilige haven?

donderdag 27 oktober 2022 - door Redactie

De bitcoin koers wijkt opvallend af van de aandelenbeurzen en vertoont een hogere correlatie met goud.

Volgens analisten van Bank of America is bitcoin zich opnieuw aan het ontpoppen tot een veilige haven voor beleggers. De correlatie van bitcoin met goud is opnieuw opgelopen, wat suggereert dat de cryptomunt weer dienst doet als een hedge tegen onrust op de brede financiële markten.

Tijdens momenten van economische crisis of onzekerheid zou een veilige haven bescherming moeten bieden aan beleggers. Omdat je de private keys van jouw bitcoin zelf op een hardware wallet kan bewaren, is het bij uitstek een activum zonder tegenpartij risico. Bij de meeste andere investeringen is er altijd een derde partij die de bewaring verzorgt en die je dus moet vertrouwen met jouw geld.

Decoupling

In de huidige berenmarkt heeft de bitcoin koers opvallend lang een hoge correlatie gehad met de technologiebeurs Nasdaq en de Nasdaq100 index. Sinds midden september is deze correlatie aan het afnemen. De Nasdaq100 index ging nog flink onderuit na midden september, terwijl bitcoin zich opvallend goed kon standhouden. Als bitcoin zich loskoppelt van de traditionele aandelenbeurzen spreken we over 'decoupling'.

Bitcoin en goud hebben vroeger al een hele periode dezelfde bewegingen gevolgd, maar begin februari 2022 werd de correlatie tussen beiden negatief. Sinds begin september is de correlatie weer positief. 

"Een daling van de correlatie met de Nasdaq100 en een stijging van de correlatie met goud betekent dat beleggers bitcoin als een relatieve veilige haven beschouwen, in de huidige onzekere macro economische omgeving", besluiten de analisten van Bank of America.

Lees meer over bitcoin in ons gratis Bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu