Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance haalt 500 miljoen dollar op om te investeren in 'Web3'

Binance haalt 500 miljoen dollar op om te investeren in 'Web3'

Binance haalt 500 miljoen dollar op om te investeren in 'Web3'

vrijdag 03 juni 2022 - door Redactie

Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-handelsplatform, lanceert zijn eigen durfkapitaalfonds.

De venture-tak van het bedrijf, Binance Labs, gaf woensdag aan dat het 500 miljoen dollar heeft opgehaald voor zijn debuut startfonds, waarbij het de steun heeft gekregen van durfkapitaalbedrijven DST Global en Breyer Capital en verschillende family offices.

Web3

Binance Labs is van plan het kapitaal te gebruiken om te investeren in bedrijven die "Web3" bouwen. Hoewel het nog steeds een slecht gedefinieerde term is, verwijst Web3 losjes naar een toekomstige versie van internet die meer gedecentraliseerd is dan online platforms van vandaag. Blockchain, de gedeelde digitale grootboeken achter de meeste grote cryptocurrency’s, is een onmisbare bouwsteen van Web3 projecten.

De lancering van het nieuwe fonds van Binance komt op een moment dat Bitcoin en andere digitale valuta sterk gedaald zijn. De bitcoin koers is met meer dan 50% gedaald sinds het in november een recordhoogte van bijna $ 69.000 bereikte. Dat heeft zijn tol geëist van beursgenoteerde cryptobedrijven zoals Coinbase, waarvan de aandelen sinds het begin van 2022 met 69% zijn gedaald.

Binance Labs hoopt juist te profiteren van de recente duik in digitale activa. Zo kan het ontwikkelaars vinden die willen bouwen aan ‘the next big thing’ in technologie. De investeringen zullen worden opgesplitst in pre seed, early stage en groeibedrijven. Het fonds zal zowel in tokens als in aandelen beleggen.

“We zijn op zoek naar projecten met het potentieel om de groei van het Web3-ecosysteem te stimuleren”, zei Li. Dergelijke projecten kunnen infrastructuur, NFT’s en DAO’s (gedecentraliseerde autonome organisaties) omvatten.

Binance schat dat er momenteel ongeveer 300.000 tot 500.000 actieve Web3-ontwikkelaars zijn, een aantal waarvan Binance hoopt dat het aanzienlijk zal groeien. Binance heeft het afgelopen jaar een reeks spraakmakende aandeleninvesteringen gedaan. Dit is de eerste keer dat het bedrijf formeel een fonds heeft opgehaald met financiering van externe investeerders.

Binance is ook van plan om een ​​belang van 500 miljoen dollar in Twitter te nemen ter ondersteuning van het bod van Elon Musk om het sociale netwerk over te nemen, een stap waarvan het bedrijf hoopt dat het zijn doel om “sociale media en Web3 samen te brengen” zal versterken.

Binance, opgericht in 2017 door de Chinees-Canadese ondernemer Changpeng Zhao, is 's werelds grootste crypto exchange. In een interview zei Zhao dat Binance “miljarden klaar had om te investeren” in Web3. “Precies hoe het vorm gaat krijgen, hoe Web3 er precies uitziet, welk bedrijf, welke projecten – niemand weet het”, zei hij. “Voordat Facebook begon, kon niemand dat voorspellen”, voegde Zhao eraan toe. “We moeten gewoon zien wat het wordt.”

BNB grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu