Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance doet ook in Nederland een registratie aanvraag

Binance doet ook in Nederland een registratie aanvraag

Binance doet ook in Nederland een registratie aanvraag

maandag 30 mei 2022 - door Redactie

De grootste crypto exchange Binance heeft een Nederlandse dochter opgericht en probeert een registratie bij de DNB te pakken te krijgen.

Binance probeert zich in regel te stellen nadat de exchange lange tijd werkte volgens het motto "Move Fast and Break Things". Dat ging een tijdje goed, tot de exchange te vaak in het vizier van de regulatoren kwam. De exchange zou op deze manier belangrijke markten verliezen en moest bijgevolg de nodige licenties aanvragen. Recent was er met de registratie in Frankrijk een eerste officiële registratie in Europa, daarna volgde Italië.

Ook in Nederland wacht Binance op een registratie bij de DNB. Binance Nederland B.V. werd eind 2021 opgericht en is in Amsterdam-Duivendrecht gevestigd. Vanuit deze vestiging zou Binance de Nederlandse markt kunnen bedienen op een gereguleerde manier. Vooralsnog is dat niet het geval, hoewel de exchange in Nederland heel veel klanten telt.

Witwassen

Er zijn heel wat buitenlandse exchanges in Nederland actief, maar zij zijn een doorn in het oog voor de geregistreerde cryptodienstverleners. De Nederlandse partijen moeten zich namelijk houden aan alle wetgeving om witwassen en anti-terrorisme financiering te voorkomen. Bovendien draaien ze zelf op voor de kosten van het toezicht. De buitenlandse aanbieders ontsnappen daar aan en hebben soms minder strenge eisen voor bijvoorbeeld de identiteitsverificatie van klanten. Dat zorgt voor een ongelijk speelveld.

Concurrentie

Als grote exchanges zoals Binance of Kraken in Nederland een registratie krijgen, dan zal het uitkijken zijn voor de Nederlandse spelers. Het zal niet makkelijk zijn om te concurreren met de mastodont Binance, die een aanbod heeft van veel cryptomunten en heel wat extra diensten, zoals Visa kaarten die aan crypto wallets kunnen gekoppeld worden. De kans is dan ook groot dat er een heuse consolidatiegolf in de sector komt.

BNB grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu