Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance heeft Franse goedkeuring op zak

Binance heeft Franse goedkeuring op zak

Binance heeft Franse goedkeuring op zak

donderdag 05 mei 2022 - door Redactie

Crypto exchange Binance heeft zijn eerste Europese goedkeuring beet. De Franse waakhond AMF heeft Binance geregistreerd als Digital Asset Services Provider.

Nog geen jaar geleden werd Binance flink op de vingers getikt door regulatoren wereldwijd. De exchange bood overal zijn diensten aan zonder te beschikken over de juiste vergunningen. Doordat toezichthouders jacht begonnen maken op de exchange, veranderde Binance het geweer van schouder. De exchange investeerde in zijn compliance team, identificeerde zijn klanten en probeerde zich in regel te stellen. Binance diende vervolgens ook aanvragen in om geregistreerd te worden als cryptodienstverlener.

Woensdag bevestigde de Franse Autorité des Marchés Financiers (AMF) dat Binance France opgenomen is in het register van Digital Asset Services Providers. De AMF controleerde hierbij het management en de 'ultimate beneficial owners' van de vennootschap. Daarnaast werd nagegaan of de exchange de regels rond AML opvolgt: het antiwitwassen en het voorkomen van terrorisme financiering.

Hoofdkwartier

Er is al lang veel te doen over het hoofdkwartier van Binance, dat de voorbije jaren niet bestond. Binance werkte namelijk gedecentraliseerd zonder kantoren. De exchange van CZ bekijkt nu in welke landen ze kantoren kunnen openen. Frankrijk zou daarbij kans maken als hoofdkwartier voor Europa.

Binance gaf eerder ook al aan dat het 100 miljoen euro zou investeren in het Franse crypto ecosysteem. Dat geld wordt in een accelerator programma gestopt voor Web3 start-ups.

BNB grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu