Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Traden gaat over het managen van je verliezen

Traden gaat over het managen van je verliezen

Traden gaat over het managen van je verliezen

maandag 11 juli 2016 - door Redactie

Veel mensen zijn op zoek naar een makkelijke manier om snel geld te verdienen en komen zo bij korte termijn trading terecht. Helaas zullen ze merken dat ze erg snel geld verliezen omdat ze geen gebruik maken van een goed en persoonlijk trading plan.

Met trading kan je geen geld verdienen zonder ook geld te verliezen. Het komt er op aan om deze verliezen onder controle te houden. Daarnaast moet je zorgen dat de winsten groter zijn dan de verliezen die je slikt. Zo maak je op het einde van de rit winst. Lees er meer over in dit artikel: 'Het geheim van veel succesvolle traders'.

Leren omgaan met verliezen is dus een belangrijke factor in het succes van een trader. Erg makkelijk is dit doorgaans niet, anders zou iedereen snel miljonair kunnen worden.

Verliezen zijn kosten

Traders bekijken de verliezen als de kosten van het runnen van een trading business. Elke onderneming probeert meer opbrengsten te realiseren dan de kosten die nodig zijn om zaken te kunnen doen. In dat opzicht is het uitbaten van een trading business niets anders dan het uitbaten van een boekhandel of een schoenwinkel. De kosten bij het traden zijn de commissies van de brokers, de kosten van een computer, smartphone of speciale software en de kosten van de verlieslatende trades.

Verliezen beperkt houden

Het belangrijkste wat een trader moet leren is dus de verliezen onder controle te houden. Voor elke nieuwe trade wordt besloten hoeveel risico er genomen wordt en hoeveel euro's je dus bereid bent te riskeren. Dit bedrag mag niet te hoog liggen zodat je emotioneel goed kan omgaan met een eventueel verlies. Grote verliezen maken traders zenuwachtig en zetten vaak aan tot het nemen van nog grotere risico's om also het verloren kapitaal weer terug te winnen. Net zoals bij gokken in een casino eindigt dit meestal in een negatieve spiraal waarbij de trader het volledige kapitaal op zijn account snel helemaal kwijtspeelt.

Elke nieuwe trade kan een winnaar of een verliezer zijn, daar heeft de trader nooit controle over. Je moet dan ook nooit verwachten dat een nieuwe positie met zekerheid winst zal opleveren, zelfs al is voldaan aan alle voorwaarden van je trading plan. Geloof daarom ook nooit in systemen die je haast altijd winst beloven, je zal namelijk snel bedrogen uitkomen.

Hoe een winstgevende trader worden?

Om het tot een winstgevende trader te schoppen moet je twee zaken doen. Ten eerste moet je investeren in kennis. Lees een goed boek over money management zoals bijvoorbeeld het boek Leren Traden. Daarna moet je oefenen in een demo account of met een virtuele portefeuille. Veel brokers geven je een gratis demo account, zodat je het platform kunt leren kennen. Tegelijk kan je zo een hele reeks trades doen om te kijken of jouw strategie winstgevend is. Een andere manier is dit meteen testen in een echte account, weliswaar met een zeer beperkt kapitaal. Door te handelen met echt geld word je meteen geconfronteerd met emoties die je niet in een demo zal ervaren. 

Maar let wel op: niet iedereen heeft het talent om een goede trader te worden. De waarheid is dat slechts een heel klein percentage van de mensen uit het juiste hout is gesneden. Voor meer dan 90% van de mensen is dit niet het geval. In het algemeen is het op lange termijn beleggen voor de meeste mensen dan ook een betere optie.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu