Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nubank geeft klanten toegang tot crypto

Nubank geeft klanten toegang tot crypto

Nubank geeft klanten toegang tot crypto

donderdag 12 mei 2022 - door Redactie

De Braziliaanse digitale bank Nubank introduceert bitcoin voor klanten én koopt ook zelf bitcoin. Pittig detail: Warren Buffett is aandeelhouder.

Nubank zal 1% van zijn portefeuille investeren in bitcoin omdat ze op lange termijn geloven in de cryptomunt. Hierdoor wordt Warren Buffett met Berkshire Hathaway onrechtstreeks een bitcoin bezitter. Op de algemene vergadering van zijn investeringsmaatschappij onderstreepte hij recent nog dat hij niet in bitcoin gelooft. "Als ik alle bitcoin ter wereld zou kunnen kopen voor 25 dollar, dan nog zou ik het niet doen", klonk het. Ook Buffett's rechterhand Charlie Munger laat zich regelmatig negatief uit over crypto.

Buffett drijft belang in Nubank op

Buffett investeerde al in juni 2021 in Nubank. Toen werd een belang genomen voor 500 miljoen dollar. Bij de beursgang van het moederbedrijf Nu Holdings investeerde Buffett in december 2021 nog eens zo'n 250 miljoen dollar. En nauwelijks enkele maanden later, rond februari 2022, kocht Buffett voor 1 miljard dollar aandelen bij.

Momenteel heeft Berkshire Hathaway zo'n 3% van de aandelen van Nu Holdings in handen.

Stevige groei

Nubank werd in 2013 opgericht en groeit als kool. De fintech heeft ondertussen 54 miljoen klanten en boekte vorig jaar een omzet van 1,7 miljard dollar. Door ook bitcoin en ethereum aan te bieden aan deze klanten zou de omzet verder moeten groeien. "Crypto is sterk groeiend in Latijns-Amerika en we volgen dit al lang van nabij. Voor veel mensen is het echter nog te complex, wat wij hopen te verhelpen", zegt CEO David Vélez. "In onze app is het kopen van bitcoin gebruiksvriendelijk, waardoor ook de leken bij ons aan de slag kunnen", klinkt het.

De dienst wordt opgezet in samenwerking met Paxos. De kans is groot dat klanten alleen bitcoin en ether binnen de app zullen kunnen gebruiken. Vermoedelijk zullen withdrawals naar externe wallets niet mogelijk zijn.

Grafiek van Nu Holdings

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu