Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nubank geeft klanten toegang tot crypto

Nubank geeft klanten toegang tot crypto

Nubank geeft klanten toegang tot crypto

donderdag 12 mei 2022 - door Redactie

De Braziliaanse digitale bank Nubank introduceert bitcoin voor klanten én koopt ook zelf bitcoin. Pittig detail: Warren Buffett is aandeelhouder.

Nubank zal 1% van zijn portefeuille investeren in bitcoin omdat ze op lange termijn geloven in de cryptomunt. Hierdoor wordt Warren Buffett met Berkshire Hathaway onrechtstreeks een bitcoin bezitter. Op de algemene vergadering van zijn investeringsmaatschappij onderstreepte hij recent nog dat hij niet in bitcoin gelooft. "Als ik alle bitcoin ter wereld zou kunnen kopen voor 25 dollar, dan nog zou ik het niet doen", klonk het. Ook Buffett's rechterhand Charlie Munger laat zich regelmatig negatief uit over crypto.

Buffett drijft belang in Nubank op

Buffett investeerde al in juni 2021 in Nubank. Toen werd een belang genomen voor 500 miljoen dollar. Bij de beursgang van het moederbedrijf Nu Holdings investeerde Buffett in december 2021 nog eens zo'n 250 miljoen dollar. En nauwelijks enkele maanden later, rond februari 2022, kocht Buffett voor 1 miljard dollar aandelen bij.

Momenteel heeft Berkshire Hathaway zo'n 3% van de aandelen van Nu Holdings in handen.

Stevige groei

Nubank werd in 2013 opgericht en groeit als kool. De fintech heeft ondertussen 54 miljoen klanten en boekte vorig jaar een omzet van 1,7 miljard dollar. Door ook bitcoin en ethereum aan te bieden aan deze klanten zou de omzet verder moeten groeien. "Crypto is sterk groeiend in Latijns-Amerika en we volgen dit al lang van nabij. Voor veel mensen is het echter nog te complex, wat wij hopen te verhelpen", zegt CEO David Vélez. "In onze app is het kopen van bitcoin gebruiksvriendelijk, waardoor ook de leken bij ons aan de slag kunnen", klinkt het.

De dienst wordt opgezet in samenwerking met Paxos. De kans is groot dat klanten alleen bitcoin en ether binnen de app zullen kunnen gebruiken. Vermoedelijk zullen withdrawals naar externe wallets niet mogelijk zijn.

Analisten

Nu Holdings wordt door enkele analisten opgevolgd. Zo gaf JP Morgan twee maanden geleden een houden advies met een koersdoel van 8 dollar. Door de stevige daling van de voorbije weken is dit ondertussen een opwaarts potentieel van meer dan 115% tegenover de slotkoers van gisteren, die op $3,69 lag. Vorige maand begon het kleinere researchbedrijf MoffettNathanson het aandeel op te volgen. Zij gaven een koopadvies en een koersdoel van 11 dollar. Zij spreken over een top pick onder de fintechs die ze opvolgen.

Omdat het aandeel maar sporadisch wordt opgevolgd, is het wel uitkijken of de analisten hun adviezen en koersdoelen gaan aanpassen na de recente daling. Veel analisten verlagen koersdoelen omwille van de pessimistische sfeer op de markten.

Grafiek van Nu HoldingsGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu