Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Terra wil voor 10 miljard dollar aan bitcoin kopen

Terra wil voor 10 miljard dollar aan bitcoin kopen

Terra wil voor 10 miljard dollar aan bitcoin kopen

donderdag 07 april 2022

Do Kwon, de oprichter van Terra, is volop bitcoin aan het kopen om hun stablecoin UST te dekken.

UST is een algoritmische stablecoin, die dus niet door echte dollars gedekt is zoals dat bij Tether of USDC wel zou moeten zijn. Het aanbod aan UST wordt door handelaars gestuurd. Door de Terra Bridge kan je LUNA swappen naar UST, waardoor het aanbod UST opgedreven wordt. Omgekeerd kunnen handelaars zo UST uit circulatie halen. De UST wordt dan vernietigd en de handelaars krijgen LUNA in de plaats. Op deze manier kan de prijs van UST in de buurt van 1 dollar gehouden worden.

Hybride stablecoin

Kwon maakt van UST nu een hybride stablecoin, die deels gedekt zal zijn door bitcoin. Handelaars zullen 1 dollar aan UST kunnen omzetten in 0,99 dollar aan BTC, ongeveer gelijkaardig zoals dat nu voor LUNA loopt.

Kwon doet wel tegenstrijdige uitlatingen. "Bitcoin is de enige harde reservemunt in de wereld om UST te kunnen ondersteunen", zei hij vorige week. Gisteren liet hij dan weer weten dat er op termijn voor meerdere level 1 blockchains zal gekozen worden, waardoor er bijvoorbeeld ook Ethereum of Solana kan gekocht worden. Vandaag raakte bekend dat Terra voor 100 miljoen dollar coins van Avalanche zal kopen.

De bitcoin aankopen worden verricht door de Luna Foundation Guard. Zij hebben nu 35.767 bitcoin in deze wallet, voor een waarde van meer dan anderhalf miljard dollar. Kwon wil blijven aankopen tot ze voor 10 miljard dollar aan bitcoin bezitten.

Luna Foundation Guard is momenteel al één van de grootste bitcoin bezitters. Kampioen blijft voorlopig MicroStrategy, die momenteel 129.218 bitcoin bezitten. 

Terra (LUNA) grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu