Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Terra wil voor 10 miljard dollar aan bitcoin kopen

Terra wil voor 10 miljard dollar aan bitcoin kopen

Terra wil voor 10 miljard dollar aan bitcoin kopen

donderdag 07 april 2022 - door Redactie

Do Kwon, de oprichter van Terra, is volop bitcoin aan het kopen om hun stablecoin UST te dekken.

UST is een algoritmische stablecoin, die dus niet door echte dollars gedekt is zoals dat bij Tether of USDC wel zou moeten zijn. Het aanbod aan UST wordt door handelaars gestuurd. Door de Terra Bridge kan je LUNA swappen naar UST, waardoor het aanbod UST opgedreven wordt. Omgekeerd kunnen handelaars zo UST uit circulatie halen. De UST wordt dan vernietigd en de handelaars krijgen LUNA in de plaats. Op deze manier kan de prijs van UST in de buurt van 1 dollar gehouden worden.

Hybride stablecoin

Kwon maakt van UST nu een hybride stablecoin, die deels gedekt zal zijn door bitcoin. Handelaars zullen 1 dollar aan UST kunnen omzetten in 0,99 dollar aan BTC, ongeveer gelijkaardig zoals dat nu voor LUNA loopt.

Kwon doet wel tegenstrijdige uitlatingen. "Bitcoin is de enige harde reservemunt in de wereld om UST te kunnen ondersteunen", zei hij vorige week. Gisteren liet hij dan weer weten dat er op termijn voor meerdere level 1 blockchains zal gekozen worden, waardoor er bijvoorbeeld ook Ethereum of Solana kan gekocht worden. Vandaag raakte bekend dat Terra voor 100 miljoen dollar coins van Avalanche zal kopen.

De bitcoin aankopen worden verricht door de Luna Foundation Guard. Zij hebben nu 35.767 bitcoin in deze wallet, voor een waarde van meer dan anderhalf miljard dollar. Kwon wil blijven aankopen tot ze voor 10 miljard dollar aan bitcoin bezitten.

Luna Foundation Guard is momenteel al één van de grootste bitcoin bezitters. Kampioen blijft voorlopig MicroStrategy, die momenteel 129.218 bitcoin bezitten. 

Terra (LUNA) grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu