Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Lightning Labs haalt 70 miljoen op om bitcoin Lightning te verbeteren

Lightning Labs haalt 70 miljoen op om bitcoin Lightning te verbeteren

Lightning Labs haalt 70 miljoen op om bitcoin Lightning te verbeteren

woensdag 06 april 2022 - door Redactie

Lightning Labs introduceert een nieuw protocol Taro, waardoor het verzenden van stablecoins op Lightning mogelijk wordt.

Lightning is een tweedelaagstoepassing die gebouwd werd op de bitcoin blockchain, die in dit geval dienst doet als settlement layer. De technologie maakt wereldwijde en razendsnelle transacties mogelijk tegen verwaarloosbare kosten, waardoor het Lightning Network disruptief is voor de betaalsector.

Lightning Labs werd opgericht door Thaddeus Dryja en Joseph Poon, die samen de paper "The Bitcoin Lightning Network" schreven in 2015. De oprichters liggen dus aan de basis van het Lightning netwerk, dat een open monetair netwerk is waar iedereen toepassingen op kan bouwen. Zopas haalde Lightning Labs in een Series B ronde 70 miljoen dollar op, om verder te werken aan nieuwe innovaties.

Stablecoins via Taro

Lightning Labs heeft het nieuwe protocol Taro uitgewerkt. De ontwikkeling hiervan werd mogelijk dankzij de Bitcoin Taproot upgrade die in november jongstleden werd uitgerold. Taro voorziet zo de infrastructuur om stablecoins via Lightning te verzenden. Digitale dollars kunnen dan razendsnel de wereld rond gestuurd worden, zonder dat de gebruiker beseft dat de bitcoin blockchain aan de basis ligt.

Lightning adoptie

Het Lightning Netwerk wordt momenteel al flink gebruikt in El Salvador. Daarnaast werkt de Twitter fooien functie ook met Lightning. Recent maakte de crypto exchange Kraken bekend dat ze ook Lightning deposits en withdrawals zullen mogelijk maken. Andere exchanges zullen dat voorbeeld vermoedelijk wel volgen. Er is dus steeds meer adoptie voor het bitcoin Lightning Netwerk.

Meer gebruik van Lightning zal dus ook voor meer gebruik van bitcoin zorgen, wat de prijs zou moeten ondersteunen. Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu