Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > NFT eigenaars slachtoffer van phishing

NFT eigenaars slachtoffer van phishing

NFT eigenaars slachtoffer van phishing

dinsdag 22 februari 2022 - door Redactie

Een hacker slaagde er in om meer dan 250 NFT's te ontfutselen van OpenSea gebruikers.

De populaire NFT marktplaats OpenSea kondigde op vrijdag 18 februari aan dat ze werken aan een upgrade van een smart contract. Aan gebruikers werd gezegd dat ze hun listings moesten migreren naar het nieuwe smart contract en dat ze daarvoor een week tijd zouden krijgen.

Een malafide partij maakte gebruik van deze informatie om argeloze gebruikers in de val te lokken via een phishing aanval. Er werd een email gestuurd die op het eerste zicht afkomstig was van OpenSea. Wanneer de lezer op de link in de email klikten, werden ze naar een valse website gestuurd. Daar ondertekenden ze onwetend een transfer van hun NFT's tegen 0 ETH naar het adres van de oplichter. 

Gezien de meeste mensen niet nakijken wat ze juist tekenen, konden er op korte tijd meer dan 250 NFT's gestolen worden. De hacker ging zo bijvoorbeeld met 3 Bored Ape Yacht Club NFT's en 37 Azuki NFT's aan de haal. Een deel van de buit werd al verkocht voor ETH, maar het adres van de hacker staat al geflagd op etherscan. Het is dus de vraag of de hacker met deze cryptomunten nog ergens terecht kan.

Let op met links in emails

De waarschuwingen voor phishing die we allemaal kennen vanuit de traditionele bankwereld zijn ook in de crypto sector van toepassing. Gezien het over een jonge sector gaat, waarbij fondsen bovendien rechtstreeks in de anonieme wallets van hackers kunnen verdwijnen, is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn.

Wees dus steeds argwanend wanneer je emails krijgt die afkomstig lijken te zijn van een cryptocurrency website waar je klant bent. Surf dan naar de website in kwestie en kijk daar na of er iets gemeld wordt. Wanneer je iets belangrijk moet doen, dan zal dat ook in jouw account gemeld worden. Wees tenslotte altijd voorzichtig met de verrichtingen die je ondertekent met jouw wallet.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu