Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > KPMG belegt in bitcoin en ethereum

KPMG belegt in bitcoin en ethereum

KPMG belegt in bitcoin en ethereum

donderdag 10 februari 2022 - door Redactie

KPMG, één van de big five accountantskantoren, heeft een deel van zijn cashreserves geïnvesteerd in bitcoin en ethereum.

"We geloven dat de institutionele adoptie van blockchain en crypto activa zich zal verder zetten en dat het een integraal onderdeel zal worden van een goede asset mix", klinkt het. KPMG maakte wel niet bekend voor welke bedragen er geïnvesteerd werd. Het gaat overigens alleen over de Canadase tak van het internationaal bekende bedrijf.

Groeiende industrie

KPMG merkt uiteraard ook dat de crypto industrie aan een verschroeiende groei bezig is en dat veel van deze bedrijven ook advies nodig hebben. Zo doet KPMG momenteel al de audits van MicroStrategy, dat een gigantische investering in bitcoin gedaan heeft. Door zich op de kaart te zetten als een partij die cryptocurrency begrijpt kan ze dus ook nieuwe klanten winnen.

Skin in the game

Daarnaast heeft KPMG nu ook zelf skin in the game. "Omdat we zelf bitcoin kopen kunnen we onze klanten beter begeleiden wanneer ze hun cash willen spreiden over verschillende activa. We kunnen klanten nu op weg helpen in de wereld van cryptovaluta", klinkt het. "Investeerders zoals hefboomfondsen en family offices tot zelfs grote verzekeraars of pensioenfondsen willen blootstelling krijgen aan crypto activa", zegt Benjie Thomas van KPMG Canada.

KPMG wil zich nu al goed positioneren om zo te profiteren van de groei van diverse trends zoals DeFi, NFT's en de metaverse.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu