Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Microstrategy heeft ook in 2022 al bitcoin bijgekocht

Microstrategy heeft ook in 2022 al bitcoin bijgekocht

Microstrategy heeft ook in 2022 al bitcoin bijgekocht

dinsdag 01 februari 2022 - door Redactie

MicroStrategy heeft van de koerszwakte geprofiteerd om voor 25 miljoen dollar aan bitcoin bij te kopen.

Tussen 30 december 2021 en 31 januari 2022 heeft MicroStrategy 660 bitcoin ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 37.865 dollar. Gemiddeld gezien kocht het bedrijf 21 bitcoin per dag.

Ondanks de sell-off, vooral in gang gezet door de Fed die het expansieve monetaire beleid gaat afbouwen, blijft MicroStrategy dus bitcoin kopen tegen elke prijs.

SEC

Ook van de regulatoren kreeg MicroStrategy de laatste weken wat tegenwind. De SEC stuurde een brief om aan te klagen dat het bedrijf de koersfluctuaties van bitcoin in zijn resultaten opneemt. In het derde kwartaal rapporteerde MicroStrategy een verlies van 36,1 miljoen dollar. Zonder het boekhoudkundige verlies op zijn bitcoin positie zou er evenwel een winst geweest zijn van 27,7 miljoen dollar uit zijn normale activiteit als business intelligence software bedrijf.

Gigantische bitcoin positie

In totaal bezit MicroStrategy nu 125.051 bitcoin, die momenteel zo'n 4,8 miljard dollar waard zijn. MicroStrategy begon bitcoin te kopen om de cashreserve in te dekken tegen inflatie, maar haalde daarna geld op enkel en alleen om bitcoin te kopen. Het deed dit via de uitgifte van nieuwe aandelen, maar ook schuldpapier. De volatiliteit van de bitcoin koers betekent wel dat het bedrijf hiermee een groot risico neemt.

Lange termijn

MicroStrategy gelooft echter dat bitcoin op lange termijn veel meer zal waard zijn. CEO Michael Saylor heeft nogmaals bevestigd dat MicroStrategy voor de lange termijn in bitcoin heeft belegd en dat er geen plannen zijn om bitcoin te verkopen.

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu