Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy blijft bitcoin kopen

MicroStrategy blijft bitcoin kopen

MicroStrategy blijft bitcoin kopen

maandag 21 juni 2021 - door Redactie

Michael Saylor, de topman van MicroStrategy, kondigde vandaag op Twitter aan dat zijn bedrijf nogmaals voor zo'n 489 miljoen dollar aan bitcoin gekocht heeft.

MicroStrategy kocht deze keer 13.005 BTC tegen een gemiddelde prijs van 37.617 dollar. In totaal bezit het bedrijf nu 105.085 bitcoins die tegen een gemiddelde koers van 26.080 dollar werden aangekocht. Momenteel is dat pakket aan bitcoins zo'n 2,7 miljard dollar waard.

Eerder deze maand schreef MicroStrategy een nieuwe obligatielening uit van 400 miljoen dollar, uitsluitend bedoeld om bitcoins aan te kopen. Dit aanbod werd maar liefst 4 keer overschreven, waardoor MicroStrategy uiteindelijk 500 miljoen dollar ophaalde.

MicroStrategy bouwt een enorme bitcoin portefeuille op uit vrees voor een sterke waardedaling van de wereldwijde fiat munten, doordat de centrale banken massaal geld bijdrukken

Gigantisch risico

Het bedrijf neemt hiermee evenwel een enorm risico door veel schulden aan te gaan. Er zal dan ook een sterke stijging van bitcoin nodig zijn zodat MicroStrategy hiermee zijn schulden kan aflossen. Daalt bitcoin echter nog wat verder, dan kan MicroStrategy al snel in de problemen komen. De opbrengsten uit het verkopen van bedrijfssoftware zullen in dat geval niet volstaan om de schulden af te lossen, waardoor het bankroet snel om de hoek kan komen loeren. 

De obligaties die MicroStrategy uitgeeft zijn per saldo junk bonds met een hoog risico. De coupon loopt op tot 6,25% terwijl 'veilige' overheidsobligaties momenteel geen geld meer opbrengen.

Het aandeel MicroStrategy maakte in februari een top rond 1.270 dollar. Door de terugval van de bitcoin koers daalde de aandelenkoers naar een dieptepunt van ongeveer 450 dollar eind mei. Momenteel koerst het aandeel rond $590.

Het aandeel MicroStrategy is momenteel één van de weinige bitcoin plays die je op de aandelenbeurs kan kopen. Door de enorme leverage is het risico echter hoog. Wie denkt dat bitcoin in de toekomst weer kan stijgen kan dus beter zelf bitcoin kopen. Komt het verhoopte scenario niet uit en daalt de bitcoin nogmaals met 50 procent? Dan kan MicroStrategy zwaar in de problemen komen waardoor je jouw ganse inleg als aandelenbelegger kan kwijtspelen. Door rechtstreeks te investeren in bitcoin zou je een dergelijke berenmarkt helemaal kunnen uitzitten tot er weer nieuwe recordkoersen voor bitcoin betaald worden.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategyGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu