Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > NGRAVE haalt 6 miljoen dollar op

NGRAVE haalt 6 miljoen dollar op

NGRAVE haalt 6 miljoen dollar op

dinsdag 18 januari 2022 - door Redactie

De Belgische fabrikant van cold wallets NGRAVE heeft een kapitaalronde van 6 miljoen dollar achter de rug.

NGRAVE ontwikkelde een revolutionaire hardware wallet en haalde in 2020 bij een bijzonder succesvolle crowdfunding campagne meer dan 380.000 euro op. Het duurde nog anderhalf jaar vooraleer de eerste toestellen geleverd werden, maar NGRAVE is nu klaar om verder te groeien.

Zopas werd een kapitaalronde van 6 miljoen dollar afgerond, die geleid werd door Woodstock Capital Fund en Morningstar Technologies, beiden uit Dubai. Andere deelnemende partijen waren het Imec.istart Fund en heel wat kleinere partijen uit de cryptocurrency sector. Ook het bedrijf achter deze website stapte mee in.

Banken doen moeilijk

Gezien er veel internationaal geld werd opgehaald uit de cryptocurrency sector, waren er heel wat partijen die hun investering betaalden in een stablecoin. Het bleek geen sinecure om dat geld op een Belgische bankrekening te krijgen. Zoals bekend zijn banken erg argwanend voor geld dat van buiten het banksysteem komt. NGRAVE overweegt daarom om uit te wijken naar een meer crypto-friendly land, om sneller te kunnen schakelen.

Nieuwe ronde

Met het opgehaalde geld wil NGRAVE het team verder uitbouwen en het product verder ontwikkelen om in te spelen op nieuwe trends zoals NFT's of de metaverse. Het product gooit nu al hoge ogen, gezien de NGRAVE ZERO onlangs op de AIBC Summit in Malta werd uitgeroepen tot cryptocurrency wallet van het jaar. Maar om de aanval in te zetten op marktleider Ledger is er meer kapitaal nodig. De Franse fabrikant van hardware wallets haalde vorig jaar 380 miljoen dollar op en zit dus op een berg geld. NGRAVE hoopt in een nieuwe rond 50 tot 75 miljoen euro op te halen.

Wie een NGRAVE ZERO te pakken wil krijgen, kan zich inschrijven op de wachtlijst op de website.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu