Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Michael Saylor bezit ook privé bitcoin

Michael Saylor bezit ook privé bitcoin

Michael Saylor bezit ook privé bitcoin

vrijdag 24 december 2021 - door Redactie

De topman van MicroStrategy, het bedrijf dat 122.478 bitcoin bezit, heeft ook privé een aardig bedrag in bitcoin geïnvesteerd.

Sinds 2019 is MicroStrategy een deel van zijn cash in bitcoin beginnen beleggen, waarna het bedrijf geld ophaalde via leningen om nog meer bitcoin te kunnen kopen. Ondertussen zit het bedrijf op een berg bitcoin van maar liefst 122.478 stuks, tegen de huidige waarde gaat het over zo'n 6,2 miljard euro.

Michael Saylor zegt nu dat hij persoonlijk ook nog eens minstens 17.732 bitcoin bezit. Tegen de huidige koersen is dit pakket bitcoin bijna 900 miljoen euro waard.

Saylor heeft nog nooit bitcoin verkocht en wil deze cryptomunten lang bijhouden. Hij ziet bitcoin op termijn zelfs naar 6 miljoen dollar per stuk gaan.

Ook MicroStrategy blijft regelmatig bitcoin kopen en heeft de waarde van zijn investering ondertussen al verdubbeld. Het bedrijf denkt dat bitcoin als een open monetair netwerk uiteindelijk gebruikt zal worden door miljarden mensen. Betalen via Lightning zal disruptief zijn. Daarnaast zal bitcoin volgens Saylor opduiken op de balansen van steden, staten, overheden en bedrijven.

Uitlenen

MicroStrategy bekijkt ondertussen of ze de berg bitcoin aan het werk kunnen zetten. Ze onderzoeken of ze een deel hiervan kunnen uitlenen om zo rente inkomsten te kunnen ontvangen. Het spreekt voor zich dat ze dit alleen zullen doen met betrouwbare partijen.

Koopadvies

Beurshuis BTIG trakteerde MicroStrategy vorige week nog op een koopadvies en geeft een koersdoel van $950, haast 60% boven de slotkoers van gisteren die op $597,21 lag.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategyGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu