Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy vergroot bitcoin holdings

MicroStrategy vergroot bitcoin holdings

MicroStrategy vergroot bitcoin holdings

dinsdag 30 november 2021 - door Redactie

MicroStrategy heeft opnieuw voor 414 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Het bedrijf bezit ondertussen al 121.044 bitcoins.

Topman Michael Saylor van MicroStrategy is een enorme bitcoin bull en heeft zijn softwarebedrijf eigenlijk omgevormd tot een gigantisch bitcoin fonds. In de voorbije twee maanden heeft MicroStrategy 7.002 bitcoin gekocht tegen een gemiddelde prijs van 59.187 dollar, een stuk minder onder de high die rond de 69.000 dollar lag.

Saylor zegt dat hij de komende jaren bitcoins wil blijven bijkopen. "We zullen elk kwartaal bitcoin kopen, ofwel door onze cashflows te investeren ofwel door obligaties of nieuwe aandelen uit te geven. Het zal van de marktomstandigheden afhangen voor welke optie we gaan", zei Saylor. De topman heeft eerder al aangegeven dat ze dit doen om zich in te dekken tegen hoge inflatie die veroorzaakt wordt door de geldcreatie van centrale banken.

Investering al verdubbeld

MicroStrategy zit ondertussen op een berg bitcoin van 121.044 stuks. Tegen de huidige koersen is deze investering bijna 7 miljard dollar waard. Het bedrijf heeft echter slechts 3,57 miljard dollar uitgegeven om deze bitcoins te kopen. Geen enkel ander bedrijf ter wereld zit zo diep in deze cryptocurrency. Zoals we reeds eerder schreven neemt Saylor hiermee wel een enorm risico omdat de obligatieleningen uiteraard terugbetaald moeten worden. Het zou best kunnen dat de inkomsten van de core business, de software activiteiten, niet zullen volstaan om deze terugbetalingen te doen. En als de bitcoin koers opnieuw zou dalen, dan zou dat het bedrijf in de problemen kunnen brengen.

Doordat er zoveel bitcoin op de balans staat is MicroStrategy een geliefd aandeel bij beleggers die willen profiteren van stijgende cryptocurrency koersen. De beste optie is uiteraard zelf bitcoin kopen, bijvoorbeeld via een website als Bitvavo.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategy

Finst



Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline







Advertentie






Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu