Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy bezit voor haast 7 miljard dollar aan bitcoin

MicroStrategy bezit voor haast 7 miljard dollar aan bitcoin

MicroStrategy bezit voor haast 7 miljard dollar aan bitcoin

zaterdag 16 oktober 2021 - door Redactie

Nu bitcoin opnieuw richting de voormalige all time high gaat, ziet ook MicroStrategy de waarde van zijn belegging fors de hoogte in gaan.

Onder impuls van Michael Saylor begon MicroStrategy in bitcoin te beleggen omdat hij vreest voor massale inflatie doordat de centrale banken geld bijdrukken. In eerste instantie was het nog als diversificatie van de eigen berg cash waar het bedrijf op zat, maar al gauw begon MicroStrategy ook geld te lenen om daarmee bitcoin te kopen.

Hoog risico

Zoals we al eerder schreven nam Saylor zo een enorm risico want alle uitgeschreven obligatieleningen moeten uiteraard terugbetaald worden. En als de bitcoin koers zou crashen, dan zouden de inkomsten van de software activiteiten mogelijk niet volstaan om de rente af te lossen. Nu de bitcoin koers op weg is naar nieuwe highs is dat scenario weer afgewend, want toen we nauwelijks enkele weken geleden rond de $30.000 dollar noteerden zag het er toch allemaal minder rooskleurig uit. MicroStrategy bleef echter bitcoin kopen en Saylor kan zich nu wel op de borst kloppen omdat hij een grote visionair blijkt te zijn.

Hoge reward

Vandaag bezit MicroStrategy 114.042 bitcoins, die tegen een gemiddelde koers van $27.713 werden aangekocht. In totaal investeerde het bedrijf meer dan 3 miljard dollar in de cryptomunt. Tegen de huidige koersen is deze investering haast 7 miljard dollar waard en verdubbelde MicroStrategy zijn inleg dus.

Volgens Saylor zullen er nog veel bedrijven zijn voorbeeld gaan volgen. "Elk bedrijf dat met veel cash geld zal in de huidige monetaire omgeving veel koopkracht verliezen op een decennium. De gemakkelijke oplossing is om een deel van de cash in bitcoin om te zetten. Wij deden het, Square deed het en in de komende twaalf maanden zullen er nog velen volgen."

Door de grote bitcoin positie isĀ MicroStrategy ook een aandeel geworden om blootstelling te krijgen aan de bitcoin koers. Onlangs werd er nog een nieuwe ETF gelanceerd die voor een groot stuk zal beleggen in MicroStrategy. Mensen die mee willen profiteren van de stijgende cryptokoersen kunnen echter evengoed terecht bij een Nederlandse website als Bitvavo, die geregistreerd is bij de DNB.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu