Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin is rattenvergif voor cash

Bitcoin is rattenvergif voor cash

Bitcoin is rattenvergif voor cash

donderdag 07 januari 2021 - door Redactie

De 71 jarige beroemde belegger Bill Miller roemt bitcoin als een hedge tegen oplopende inflatie.

Warren Buffett zei ooit dat Bitcoin rattenvergif in het kwadraat is. Hij bedoelde daarmee dat hij bitcoin bekijkt als een speculatief speeltje dat gevaarlijk kan zijn voor de rustige lange termijn belegger. Bill Miller gebruikte deze beroemde quote van Buffett in zijn nieuwsbrief. "Warren Buffett noemde bitcoin rattenvergif en hij kan weleens gelijk krijgen. Bitcoin kan het rattenvergif zijn en de rat is dan cash geld", klinkt het.

Bill Miller is een Amerikaans belegger die vooral bekend werd als chief investment officer van Legg Mason Capital Management. Hiermee kon hij tussen 1991 en 2005 maar liefst 15 jaren op rij de return van de S&P500 overstijgen. Hij runt nu zijn met Miller Value Partners zijn eigen bedrijf.

Hoog risico op inflatie

Miller benadrukt in zijn nieuwsbrief dat de markten het risico op inflatie waarschijnlijk onderschatten. De massale geldcreatie van de centrale banken heeft zich wel vertaald in hogere prijzen voor aandelen, maar de inflatieverwachtingen blijven laag. De omloopsnelheid van geld blijft heel laag volgens historische standaarden en mensen sparen veel. Millert stelt dat de inflatie sterk kan oplopen als de economie terug naar de normaliteit gaat. Dat zal mensen namelijk aanzetten om weer meer te consumeren, waardoor de omloopsnelheid van het geld snel kan stijgen. En dan krijg je al snel oplopende inflatie.

Miller beschrijft vervolgens dat bitcoin kopen de beste beslissing was van het afgelopen jaar. Bitcoin deed het over de voorbije 1, 3, 5 en 10 jaren zelfs beter dan gelijk welke andere activaklasse. Ondanks deze sterke prestatie is de adoptiegraad nog relatief laag. Volgens Miller kan de populariteit van de bitcoin groeien als meer bedrijven een deel van hun cash in bitcoin omzetten. Dat komt omdat de Fed geld blijft drukken, waardoor cash in reële termen waarde verliest. Bedrijven zoals Square, MassMutual en MicroStrategy hebben daarom al voor bitcoin gekozen.

Miller zegt tenslotte dat Paypal en Square vermoedelijk alle 900 nieuwe bitcoins kopen die dagelijks gemijnd worden. Hij onderstreept ook dat bitcoin best bekeken wordt als een vorm van digitaal goud, maar dat het veel voordelen heeft tegenover het gele metaal. Als dus meer mensen en bedrijven een deel van hun cash in bitcoin omzetten, dan kan 'het water dat nu naar bitcoin druppelt een heuse stroom worden', aldus nog Miller.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu