Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer grote bedrijven vluchten naar Bitcoin

Steeds meer grote bedrijven vluchten naar Bitcoin

Steeds meer grote bedrijven vluchten naar Bitcoin

vrijdag 16 oktober 2020 - door Redactie

Microstrategy en Square zijn slechts twee grote namen die een deel van hun cashpositie in Bitcoin omzetten.

Het consultancybedrijf MicroStrategy ging in de zomer van start met het kopen van bitcoins. "We investeren in Bitcoin omdat we verwachten dat deze cryptomunt beter koopkracht zal kunnen behouden dan cash", klonk het. Doordat centrale banken massaal geld drukken zijn wel meerdere bedrijven op zoek naar veilige havens om hun cash te parkeren. Ook edelmetalen als goud of zilver zijn weer aantrekkelijk.

CEO Michael Saylor van Microstrategy gaf expliciet toe dat het beleid van de Fed hem aanzette om een groot deel van de cash van het bedrijf in Bitcoin om te zetten. De topman vreest namelijk voor sterk oplopende inflatie. "Het voelde alsof we op een smeltende ijsberg van 500 miljoen dollar zaten", zei de CEO. Het meeste van dat geld werd belegd in kortlopende overheidsobligaties, maar door de negatieve rente wordt cash dus steeds minder waard.

Midden augustus had Microstrategy al voor 250 miljoen dollar aan bitcoin gekocht en in september kwam daar nog eens voor 175 miljoen dollar bij. Volgens de topman zullen er nog meer publieke bedrijven volgen.

Deze maand maakte betaalapp Square bekend dat het voor 50 miljoen dollar aan bitcoins had gekocht, wat zo'n 1% vertegenwoordigt van de totale bezittingen van Square. Met de Cash App geeft het bedrijf trouwens al langer de mogelijkheid aan zijn klanten om bitcoins aan te kopen.

Ook Tyler Winklevoss van de exchange Gemini bevestigt dat er meer interesse begint te komen van bedrijven. "Eerst was het Michael Saylor van Microstrategy, nu is het Jack Dorsey van Square en morgen zal er een andere visionaire leider opstaan die in bitcoin belegt. De tsunami is op komst", tweette hij. 

JP Morgan wijst er tenslotte op dat steeds meer betalingsverwerkers bitcoin zullen omarmen. Naast de Cash App van Square wil ook Paypal cryptomunten aanbieden op zijn platform.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu