Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Weldra cryptocurrencies op het Paypal platform?

Weldra cryptocurrencies op het Paypal platform?

Weldra cryptocurrencies op het Paypal platform?

donderdag 25 juni 2020 - door Redactie

Volgens verschillende bronnen gaat Paypal de directe verkoop van cryptocurrencies in zijn platform integreren. Meer dan 300 miljoen gebruikers zullen dan op een eenvoudige manier cryptomunten kunnen kopen.

Volgens een bron zou Paypal het kopen en verkopen van cryptomunten mogelijk maken en zou deze dienst binnen de drie maanden gelanceerd worden. Het bedrijf zelf communiceert hier nog niet over, maar op de website stonden wel vacatures voor blockchain ontwikkelaars. 

Paypal heeft recent ook gemeld dat de snelle ontwikkeling in de cryptocurrency markt een risico vormt voor zijn eigen bedrijfsmodel. Mogelijk wil het bedrijf hieraan tegemoet komen door nu zelf in de cryptomarkt te stappen.

Paypal kijkt vermoedelijk ook met argusogen naar andere fintech apps die hun gebruikers toelaten om cryptomunten te kopen. Zo is dit reeds mogelijk in de populaire Cash App van Square. Volgens de laatste kwartaalcijfers boekte Square 7 miljoen dollar winst door het verkopen van bitcoin. Andere apps zoals Revolut of Robinhood bieden ook al cryptomunten aan.

Concurrent Skrill geeft al langer de mogelijkheid aan zijn gebruikers om cryptomunten te kopen. Met het saldo van je Skrill account kan je investeren in bitcoin, ethereum, litecoin en een handvol andere cryptocoins. Je kan wel alleen kopen en verkopen op het platform. De cryptomunten verzenden naar een externe wallet is niet mogelijk.

De meeste analisten die Paypal volgen houden nog geen rekening met deze mogelijke nieuwe activiteiten. Barclays bevestigde gisteren wel zijn koopadvies voor het aandeel en geeft een koersdoel mee van $199, haast 20% boven de huidige koers van $168.

Grafiek van PaypalGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu