Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > ETH2 gaat op 1 december van start

ETH2 gaat op 1 december van start

ETH2 gaat op 1 december van start

donderdag 26 november 2020 - door Redactie

Het deposit contract verzamelde genoeg ETH om op 1 december met het nieuwe Ethereum netwerk van start te gaan.


Om fase 0 van Ethereum 2.0 te kunnen starten moest er maar liefst 524.288 ETH verzameld worden door 16.384 validators. Op Etherscan kan je zien dat daar nu vlotjes is over gegaan. Op moment van schrijven staat er al ruim 740.000 ETH op dit contract, haast 400 miljoen dollar dus.

Wie ETH gestort heeft zal weldra kunnen genieten van de opbrengsten van het 'staken'. Wie deelneemt aan het Proof of Stake netwerk zal beloond worden met nieuwe ETH wanneer deze validator een nieuw block samenstelt.

Het verzamelen van het benodigde aantal ETH ging aanvankelijk eerder langzaam, om na 20 november sterk te stijgen. Wie ETH gestort heeft kan deze namelijk niet terug opvragen tot de volledige implementatie van ETH2 afgewerkt is. Validators weten dus dat ze een jaar of misschien zelfs langer hun gestorte ETH niet meer kunnen opvragen.

In ruil voor het lang vastzetten van hun ETH worden validators wel beloond met een ruime staking reward. Momenteel komt deze uit op zo'n 18% om stelselmatig te dalen naarmate mensen meer ETH beginnen te staken. Wanneer er in totaal zo'n 10 miljoen ETH gestaked wordt, daalt de opbrengst tot zo'n 5%. Dat is uiteraard nog altijd veel aantrekkelijker dan de rente die je op een spaarrekening krijgt.

De ETH koers is in november al flink gestegen van zo'n 320 dollar tot pakweg 520 dollar. Momenteel corrigeert de prijs en noteren we rond $430.

Zelf cryptocurrency kopen?

Ethereum grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu