Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > ETH2 gaat op 1 december van start

ETH2 gaat op 1 december van start

ETH2 gaat op 1 december van start

donderdag 26 november 2020 - door Redactie

Het deposit contract verzamelde genoeg ETH om op 1 december met het nieuwe Ethereum netwerk van start te gaan.


Om fase 0 van Ethereum 2.0 te kunnen starten moest er maar liefst 524.288 ETH verzameld worden door 16.384 validators. Op Etherscan kan je zien dat daar nu vlotjes is over gegaan. Op moment van schrijven staat er al ruim 740.000 ETH op dit contract, haast 400 miljoen dollar dus.

Wie ETH gestort heeft zal weldra kunnen genieten van de opbrengsten van het 'staken'. Wie deelneemt aan het Proof of Stake netwerk zal beloond worden met nieuwe ETH wanneer deze validator een nieuw block samenstelt.

Het verzamelen van het benodigde aantal ETH ging aanvankelijk eerder langzaam, om na 20 november sterk te stijgen. Wie ETH gestort heeft kan deze namelijk niet terug opvragen tot de volledige implementatie van ETH2 afgewerkt is. Validators weten dus dat ze een jaar of misschien zelfs langer hun gestorte ETH niet meer kunnen opvragen.

In ruil voor het lang vastzetten van hun ETH worden validators wel beloond met een ruime staking reward. Momenteel komt deze uit op zo'n 18% om stelselmatig te dalen naarmate mensen meer ETH beginnen te staken. Wanneer er in totaal zo'n 10 miljoen ETH gestaked wordt, daalt de opbrengst tot zo'n 5%. Dat is uiteraard nog altijd veel aantrekkelijker dan de rente die je op een spaarrekening krijgt.

De ETH koers is in november al flink gestegen van zo'n 320 dollar tot pakweg 520 dollar. Momenteel corrigeert de prijs en noteren we rond $430.

Zelf cryptocurrency kopen?

Ethereum grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu