Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto winter duurt nog 1 tot 2 jaren

Crypto winter duurt nog 1 tot 2 jaren

Crypto winter duurt nog 1 tot 2 jaren

maandag 04 februari 2019 - door Redactie

Volgens de CEO van Ledger zal de berenmarkt bij de cryptocurrencies nog 12 tot 24 maanden blijven duren.

De bitcoin koers daalt ondertussen al zo'n 414 dagen en bevindt zich zo in de langste berenmarkt uit zijn geschiedenis. In 2011 daalde de bitcoin koers in 163 dagen van $31,50 naar $2,01, een daling van zo'n 93%. De berenmarkt van 2013-2015 duurde 410 dagen en de cryptomunt speelde toen 86% van zijn waarde kwijt. De huidige berenmarkt is dan wel de langste, maar de correctie kan nog dieper gaan. De bitcoin koers is sinds de top rond $20.000 met zo'n 82% gedaald.

Volgens Eric Larchevêque, de CEO van Ledger, zal de huidige 'crypto winter' nog lang aanhouden. Dat zei hij in een gesprek met CCN.

Ledger is bekend van de gelijknamige hardware wallets die het bewaren van cryptocurrency veel veiliger maken. Zijn bedrijf voelt de huidige berenmarkt ook in de omzet. "Wanneer de prijzen van cryptomunten onder druk staan zien we ook minder bezoekers op onze website en minder verkopen", gaf hij toe.

In 2017 was er een overvloed aan kapitaal voor crypto startups en via ICO's werd massaal geld opgehaald. Veel projecten hebben echter het opgehaalde geld niet gehedged (bijvoorbeeld opgehaalde ethers omgezet in dollars), waardoor hun kapitaal is weggeslonken als sneeuw voor de zon. Als klap op de vuurpijl kon er door de berenmarkt amper nieuw kapitaal opgehaald worden in 2018, waardoor heel wat projecten noodgedwongen moesten stoppen of fors snijden in hun kosten door massaal personeel op straat te zetten. Ledger zelf beschikt over voldoende kapitaal omdat het bedrijf bij de start van 2018 nog 75 miljoen dollar ophaalde bij durfkapitalisten. Dat zou moeten volstaan om de cryptowinter te kunnen overleven.

Naast de producten voor consumenten lanceerde Ledger ook de 'Ledger Vault', specifiek gericht op institutionele beleggers die hun cryptomunten veilig willen bewaren. Volgens Larchevêque is er onder zijn institutioneel cliënteel een groot geloof in cryptocurrency als een belegging. Ze geloven ook sterk in de 'tokenization', waarbij crypto tokens een vervanging kunnen zijn voor aandelen of obligaties. Net daarom willen ze nu eerst hun back office in orde maken door de Ledger Vault te implementeren in hun werking. Daarna gaan ze misschien effectief cryptocurrency kopen.

De belangrijkste les voor Larchevêque is dat in de cryptowereld op 6 maanden tijd alles kan veranderen. "In 2017 veranderde de situatie compleet door de hype en in 2018 zagen we hetzelfde, maar dan omgekeerd. Crypto is een gekke markt en we moeten erg voorzichtig zijn in onze voorspellingen. Maar ondanks de berenmarkt is de situatie voor ons nog vrij goed. We blijven hardware wallets verkopen, maar de enorme groei is gewoon stilgevallen", besluit Larchevêque.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu