Online beleggen

Je bent hier: Home > Leren Traden > 14. Candlestick patronen

14. Candlestick patronen

Japanse candlesticks of kaarsgrafieken zijn erg nuttig om ons meer informatie te verschaffen dan een gewone lijngrafiek. Met één blik op de grafiek zie je meteen welke bewegingen er in een bepaalde beursdag hebben plaatsgevonden.

Om een kaars te maken zijn er 4 koersgegevens nodig: de openingskoers, slotkoers, hoogste koers en laagste koers. Deze gegevens kunnen over 1 dag verzameld worden en dan construeren we een daggrafiek. We kunnen dezelfde gegevens ook van 1 week verzamelen, dan hebben we een weekgrafiek. Of we kunnen een uurgrafiek of een minuutgrafiek maken. Van gelijk welke periode kan men dus kaarsgrafieken maken.

De software die je gebruikt zal deze kaarsen op een bepaalde manier gaan voorstellen. Klassiek gezien werden er vooral witte en donkere kaarsen gebruikt.

candlesticks technische analyse

Is het lichaam van de kaars donker of rood? Dan hebben we te maken met een negatieve sessie. De koers is immers lager afgesloten dan de opening. Ziet het lichaam wit of groen? Dan is de koers gestegen doorheen de sessie. We sluiten hoger af dan de openingskoers.

De verticale streepjes aan de bovenkant en onderkant van de kaarsen noemen we wieken of schaduwen. Ze geven weer waar de hoogste en de laagste koers van de dag geweest is.

(...)


Lees het volledige boek gratis in pdf vorm.

Download het boek hier »
Boek Leren Traden

Inhoudstafel Leren Traden 13. Gaps 15. Technische indicatorenAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu