Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > ETF

Exchange-traded funds of ETF's

Een Exchange-traded fund (ETF) ook wel indexfonds of indextracker genoemd, is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een bepaalde onderliggende beursindex.

Verschil met een traditioneel beleggingsfonds

Het grootste verschil met een traditioneel beleggingsfonds zit in de autonomie van de fondsbeheerder. Met behulp van geautomatiseerde handelscomputers volgt een Exchange-traded fund precies de index (benchmark). Het fonds probeert ook niet om een beter resultaat te behalen dan de index. Een traditioneel beleggingsfonds probeert met actief beheer een zo hoog mogelijk rendement te behalen, en de benchmark zodoende te verslaan.

Voordeel van ETF’s

Het grootste voordeel van de ETF’s zijn overduidelijk de lagere beheerskosten. De beheerskosten van ETF’s bedragen ongeveer 0,4 procent, deze van traditionele beleggingsfondsen bedragen 2 procent. Men probeert dan ook niet slimmer te zijn dan de markt, en hoeft dus ook geen dure analisten in dienst te nemen. Een computer doet het meeste werk bij dit fonds. Daarnaast zijn ETF’s in de regel volbelegd, en zitten er geen contanten in het fonds die slecht renderen. Als belegger weet men zeker dat het resultaat van zijn investering na afloop niet slechter zal zijn dan gemiddeld, en loopt men niet het risico om het slachtoffer te worden van een fondsbeheerder met een onjuiste visie.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu