Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > ETF

Exchange-traded funds of ETF's

Een Exchange-traded fund (ETF) ook wel indexfonds of indextracker genoemd, is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een bepaalde onderliggende beursindex.

Verschil met een traditioneel beleggingsfonds

Het grootste verschil met een traditioneel beleggingsfonds zit in de autonomie van de fondsbeheerder. Met behulp van geautomatiseerde handelscomputers volgt een Exchange-traded fund precies de index (benchmark). Het fonds probeert ook niet om een beter resultaat te behalen dan de index. Een traditioneel beleggingsfonds probeert met actief beheer een zo hoog mogelijk rendement te behalen, en de benchmark zodoende te verslaan.

Voordeel van ETF’s

Het grootste voordeel van de ETF’s zijn overduidelijk de lagere beheerskosten. De beheerskosten van ETF’s bedragen ongeveer 0,4 procent, deze van traditionele beleggingsfondsen bedragen 2 procent. Men probeert dan ook niet slimmer te zijn dan de markt, en hoeft dus ook geen dure analisten in dienst te nemen. Een computer doet het meeste werk bij dit fonds. Daarnaast zijn ETF’s in de regel volbelegd, en zitten er geen contanten in het fonds die slecht renderen. Als belegger weet men zeker dat het resultaat van zijn investering na afloop niet slechter zal zijn dan gemiddeld, en loopt men niet het risico om het slachtoffer te worden van een fondsbeheerder met een onjuiste visie.Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu