Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > Boeken over beleggen

Boeken over beleggen

Iedereen die er aan denkt om te beginnen met beleggen zal er meer dan waarschijnlijk in eerste instantie voor kiezen om op zoek te gaan naar een goede, duidelijke cursus of in ieder geval een informatief en eenvoudig te begrijpen boek.

Op onze website vind je een gratis cursus beleggen voor beginners. Maar om echt goed te leren beleggen is het belangrijk om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Daarom is het geen slecht idee om met een fictieve portefeuille te oefenen op de beurs.

De interesse in beleggen is de laatste jaren zo explosief toegenomen dat menig belegger er voor heeft gekozen om een boek op de markt te brengen. Verschillende boeken gaan gedetailleerd in op allerhande technische termen waar je als gewone particuliere belegger eigenlijk helemaal geen nood aan hebt. Gelukkig zijn er ook heel wat boeken over beleggen op de markt terug te vinden die wel rekening houden met beginnende beleggers en vooral met het feit dat niet iedereen het zogenaamde beursjargon eenvoudig zal begrijpen. In dit artikel geven we je graag een overzicht van enkele interessante boeken over beleggen die stuk voor stuk hun waarde hebben bewezen voor zowel beginnende als ervaren beleggers.


Leren Traden

Leren Traden

Het boek Leren Traden is geschreven voor traders of voor de korte termijn handel, maar bevat toch ook een schat aan informatie voor de rustige lange termijn belegger. Veel van de concepten die in Leren Traden behandeld worden zijn namelijk toepasbaar voor elk type van belegger.

De nadruk ligt sterk op het beheren en beschermen van het beleggingskapitaal. Veelgemaakte fouten worden uit de doeken gedaan zodat de lezer goed gewapend aan het beursavontuur kan beginnen. Het boek werd in 2011 gepubliceerd maar is ondertussen niet meer verkrijgbaar in boekvorm. Het is nu wel gratis te lezen op deze website. Lees hier het boek Leren Traden.


Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin en cryptocurrency uitgelegd

De voorbije jaren is er met cryptocurrency een totaal nieuwe activaklasse beschikbaar geworden. De return van bitcoin is fenomenaal, gemeten over verschillende jaren. Maar de volatiliteit is ook erg hoog: periodes van stevige stijgingen worden gevolgd door dramatische dalingen. Als belegger moet je goed op de hoogte zijn van wat bitcoin juist is en moet je je vooral niet laten vangen aan gehypte altcoins. Het gratis boek Bitcoin & crypto uitgelegd pluk je van deze website als een pdf en neemt je mee in de wereld van cryptocurrency.

Omdat bitcoin de belangrijkste cryptomunt is, gaat het boek vooral hier over. Maar ook altcoins worden behandeld en je krijgt vele tips om je te wapenen in deze volatiele markten. Lees hier het boek Bitcoin & crypto uitgelegd.


Verdubbel je geld in vijf jaar

Verdubbel je geld in vijf jaar

Het boek Verdubbel je geld in vijf jaar werd geschreven door waardebelegger Sam Hollanders. Naar het voorbeeld van grote beleggers als Warren Buffett beheert Sam de beleggingsservice Smart Capital. Op vijftien jaar tijd verdubbelde hij ongeveer driemaal zijn inleg.

In dit boek krijg je tips en strategieën om een goede waardebelegger te worden. Sam beschrijft welke fouten hij als jonge belegger maakte en bespreekt deze valkuilen. Hij legt uit welke strategie je moet volgen op welke leeftijd. Gezien er op lange termijn belegd wordt kunnen vooral jonge beleggers sterk profiteren, maar ook voor oudere mensen is het nog niet te laat. De samenstelling van de portefeuille zal er gewoon anders uitzien. Je leert welke aandelen je moet selecteren die waardevol zijn en bij jou passen.


God dobbelt niet op de beurs

God dobbelt niet op de beurs

Het boek God dobbelt niet op de beurs: beter beleggen voor een beter leven werd geschreven door Jan Longeval, bekend als voormalig topman bij Bank Degroof Petercam.

Je krijgt een blik achter de schermen van de beleggingsindustrie en leert welke fouten vrijwel alle beleggers maken. De heldere schrijfstijl zal zowel door beginnende als ervaren beleggers geapprecieerd worden. In tegenstelling tot veel andere boeken over de beurs is dit helemaal geen saai boek, maar zit het vol sappige verhalen die het een plezier maken om te lezen. Tegelijk leer je bijzonder veel over de marktwerking. Een belangrijke tip van Jan Longeval is om vooral te beleggen in trackers en de traditionele fondsenindustrie te vergeten.


Leer beleggen als Warren Buffett

Warren buffett wordt gezien als de succesvolste investeerder van de 20ste eeuw. Deze succesvolle investeringen hebben hem één van de rijkste mensen ter wereld gemaakt. Met een geschat vermogen van meer dan $53,000,000,000 is Warren dé expert in beleggen. Als je net zo succesvol wilt beleggen is het boek Leer beleggen als Warren Buffet een goed begin. In het boek worden de strategieën van Buffett doorgenomen op een manier die voor zowel beginners als deskundige leerzaam en begrijpelijk is.


De basis van het beleggen

Beleggen begint bij kennis over de basis principes van het beleggen. Het boek 'De basis van het beleggen' is geschikt voor iedere belegger die wil weten wat wel werkt, wat niet werkt en waarom het werkt. Het leerzame boek is een investering die je helpt om een bovengemiddeld rendement te behalen uit je geld.


Handleiding Geld verdienen met aandelen

Een ander goed startpunt is het ebook "Handleiding geld verdienen met aandelen". In dit ebook legt beleggingsexpert Harm van Wijk uit hoe mensen als Warren Buffett hun vermogen vergaard hebben door goed te beleggen.


Beleggen voor Dummies

beleggen voor dummies

Beleggen voor Dummies is een boek uit de gelijknamige "voor Dummies" reeks die vooral beginnende beleggers mee op sleeptouw neemt doorheen de wondere wereld van de beurs. Beleggen voor Dummies is een boek dat werd geschreven door een medewerker van Alex Academy en een medewerker van Binck. Beiden geven ze opleidingen aan beleggers. In 'Beleggen voor Dummies' leer je in ieder geval langzaam maar zeker kennismaken met vele belangrijke begrippen van de beurs en leer je vooral hoe het risico op verlies zo klein mogelijk te houden. Daar waar veel boeken je vooral willen forceren om te beleggen in specifieke aandelen en fondsen krijg je hier zelf de informatie waar je mee aan de slag kunt. Na het lezen van het boek Beleggen voor Dummies moet je dan ook perfect in staat zijn om zelf succesvolle aankopen op de beurs uit te kunnen voeren. Beleggen voor Dummies wordt in ieder geval aanzien als één van de interessantste beleggen boeken op de markt voor beginners. Het boek Beleggen voor Dummies is terug te vinden in de betere webshops. Bestellen kan ook via Bol.com, deze link staat hier onder.


Beleggen kun je zelf

Beleggen kun je zelf is een boek dat voor het eerst sop de markt werd gebracht tijdens het voorvallen van één van de belangrijkste financiële crisissen van het laatste decennia. Patrick Beijersbergen, een geregistreerd beleggingsanalist met een aanzienlijke ervaring binnen de financiële wereld vond het immers belangrijk dat er een boek bestond dat potentiële beleggers niet alleen bijstond met advies, maar dat er tegelijk ook voor zorgde dat ze zich bewust waren van de gevaren die op de beurs letterlijk achter iedere hoek schuilgaan. Door gebruik te maken van de tips die in het beleggen boek 'Beleggen kun je zelf' terug te vinden zijn kun je op zeer eenvoudige wijze en wel in vijf stappen voor jezelf bepalen hoe jouw toekomstige beleggingsportefeuille eruit komt te zien. Daar waar je anders een beroep moet doen op je bank of een vermogensbeheerder die zeer hoge kosten in rekening brengen kun je dit na het lezen van 'Beleggen kun je zelf' dus allemaal op je eentje. Inmiddels is Patrick Beijersbergen bevorderd tot hoofdredacteur van Effect, het beleggingsblad van de VEB. Zijn boek wordt als bijzonder waardevol leesvoer aanschouwd. Het boek beleggen kun je zelf is terug te vinden in de betere (online) boekenwinkel. Bestellen kan ook via Bol.com, deze link staat hier onder.


Beleggen Complete Handboek

beleggen handboek

Beleggen Complete Handboek is een boek over beleggen dat doet wat het belooft. Het digitale beleggen boek is geschreven door de ervaren belegger Simon Cohen en biedt een schat aan informatie die voor jou de leidraad moet vormen doorheen de beurs en alle aspecten die er aan verbonden zijn. Het 'Beleggen Complete Handboek' is dan ook een boek dat je van A tot Z en op een zeer eenvoudige manier uitlegt hoe beleggen exact verloopt en vooral welke verschillende mogelijkheden er bestaan. Daarnaast geeft het 'Beleggen Complete Handboek' je een zeer duidelijk inzicht in de kostprijs en risico's die verbonden zijn aan bepaalde beleggingsvormen en dat is iets waar maar weinig leesvoer over terug te vinden is. Voor beginnende beleggers of beleggers die graag hun kennis verder willen aanscherpen is Beleggen Complete Handboek in ieder geval een zeer interessant naslagwerk dat niet mag ontbreken in je bibliotheek. Het Beleggen Complete Handboek is te bestellen via Bol.com, deze link staat hier onder.


Modern beleggen voor iedereen

beleggen handboek

'Modern beleggen voor iedereen' is een boek dat werd geschreven door niemand minder dan Philip L. Ferwerda en wordt gezien als een waardige opvolger, of beter gezegd aanvulling, op het boek 'Beleggen voor Dummies'. 'Modern beleggen voor iedereen' is immers een boek dat claimt dat het iedereen kan begeleiden in zijn toetreding tot de beurs. Of je nu met andere woorden reeds weet wat aandelen precies zijn of niet maakt eigenlijk niet uit. 'Modern beleggen voor iedereen' is een boek dat over een schat aan informatie beschikt waarmee beginnende beleggers zeer eenvoudig de stap naar de beurs kunnen maken zonder dat ze meteen het risico lopen om grote verliezen te lijden. Aan het eind van het boek zijn enkele vragen terug te vinden die je er een beeld van moeten geven of je nu al dan niet reeds beschikt over voldoende kennis om je geluk op de beurs te beproeven. Klinkt de inhoud van 'Modern beleggen voor iedereen' als muziek in de oren? Aarzel dan niet en bestel het boek snel. Bestellen kan ook via Bol.com, deze link staat hier onder.
Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu