Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Vooruitzicht op renteverlagingen stuwen de bitcoin koers

Vooruitzicht op renteverlagingen stuwen de bitcoin koers

Vooruitzicht op renteverlagingen stuwen de bitcoin koers

donderdag 16 mei 2024 - door Redactie

De bitcoin koers noteert momenteel boven de 66.000 dollar en neemt nu mogelijk afscheid van het lange gekwakkel rond de 60.000 dollar.

De bitcoin koers maakte in maart een high rond 71.000 dollar, maar begon vervolgens zijwaarts te bewegen. De koers bleef hierbij meestal boven de 60.000 dollar, alleen begin mei gingen we enkele dagen onder de 60.000 dollar. Deze lange periode van zijwaartse actie maakt mensen ongeduldig, maar mogelijk werd gisteren het startschot gegeven voor een verderzetting van de stijging. Pas wanneer we de vorige high rond 71.000 dollar overstijgen kunnen we met zekerheid zeggen dat de zijwaartse fase achter ons ligt.

Economische cijfers

Gisteren werden in de VS inflatiecijfers gepubliceerd, waarbij de core CPI in april met 0,3% steeg, tegenover 0,4% in maart. Dit signaleert dat de centrale banken met de strijd tegen de hoge inflatie aan de winnende hand zijn. Dat schept dan meteen ook ruimte voor een versoepeling van het rentebeleid. Een renteverlaging zou risicodragende activa weer aantrekkelijker maken voor beleggers, wat de koersreactie van bitcoin verklaart.

De markt rekent er nu op dat de Fed in september voor de eerste keer de rente zal verlagen met 25 basispunten. Maar ook in Europa worden renteverlagingen verwacht. De ECB en de BOE zouden in juni al tot een renteknip kunnen overgaan.

Vandaag worden trouwens ook de Jobless Claims in de VS gepubliceerd. Cijfers over de arbeidsmarkt zijn ook belangrijk voor het monetaire beleid. Bij een te sterke arbeidsmarkt kan de economie oververhitten en moet de centrale bank de rente hoog houden. Wanneer de werkloosheid toeneemt zal de centrale bank sneller geneigd zijn om de rente te versoepelen om de economie meer zuurstof te geven.

Lees hier meer over bitcoin kopen of lees ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu