Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bernstein ziet bitcoin stijgen naar 150.000 dollar in 2025

Bernstein ziet bitcoin stijgen naar 150.000 dollar in 2025

Bernstein ziet bitcoin stijgen naar 150.000 dollar in 2025

maandag 13 mei 2024 - door Redactie

Analisten van het beurshuis Bernstein verwachten dat bitcoin binnenkort zijn opmars verder zet.

Bitcoin beweegt al een tijdje zijwaarts rond de 60.000 dollar, maar volgens analisten van Bernstein komt er nog een nieuwe stijgingsgolf aan. Tegen het einde van 2025 verwachten ze een bitcoin koers van 150.000 dollar.

"De risk-reward rond de huidige niveaus is erg aantrekkelijk", klinkt het. "We verwachten dat bitcoin zijwaarts blijft bewegen om uiteindelijk opwaarts uit te breken en te stijgen naar nieuwe highs."

ETF's

De analisten verwachten nog meer inflow in de Amerikaanse spot bitcoin ETF's. De vraag zal gestuurd worden door nieuwe partijen die bitcoin in hun portefeuille zullen opnemen. Denk aan pensioenfondsen, vermogensbeheerders en private banken. In 2024 en 2025 verwachten de analisten nog zo'n 70 miljard dollar aan nieuwe instroom. Tot nog toe is er zo'n 12 miljard dollar in deze ETF's gestroomd.

Bedrijven

Bernstein denkt ook dat meer bedrijven bitcoin op hun balans zullen zetten of hun bitcoin positie verder zullen uitbreiden. Zo heeft bijvoorbeeld Block al aangekondigd dat het maandelijks meer bitcoin zal kopen.

Halving

Verder zal ook het effect van de recente bitcoin halving verder spelen. Het aantal bitcoin dat dagelijks gemijnd wordt is gehalveerd, wat dus een aanbodschok is. Wanneer de vraag verder toeneemt, zou dit zich moeten vertalen in een hogere bitcoin koers.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu