Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ethereum merge succesvol afgerond

Ethereum merge succesvol afgerond

Ethereum merge succesvol afgerond

donderdag 15 september 2022 - door Redactie

Vanochtend schakelde Ethereum definitief over op een Proof-of-Stake consensus model.

Rond kwart voor negen maakte de Ethereum blockchain de transitie naar Proof-of-Stake, zonder noemenswaardige problemen. Er werd zeer lang uitgekeken naar deze Merge maar deze is slechts het beginpunt voor de ambitieuze upgrades die nog op de planning staan. Zo zullen er ergens in 2023 Shard Chains worden ingevoerd, waarbij Ethereum zal opgesplitst worden in 64 aparte chains, die allemaal zullen rapporteren aan het centrale Beacon Chain. Op die manier zou de snelheid van Ethereum fors opgedreven worden.

Daling elektriciteitsverbruik

Door de overgang naar Proof-of-Stake zijn er geen mijners meer nodig om nieuwe blokken te maken. Dit betekent dat het elektriciteitsverbruik van Ethereum vermoedelijk met zo'n 99,95% zal verminderen. Mijners moeten nu niet meer strijden om als eerste een hash te vinden die aan de voorwaarden voldoet. Voortaan zullen validators aangewezen worden om een nieuw block te maken. Ze zullen beurtelings gekozen worden op basis van het aantal ETH dat ze op hun node hebben vastgezet, het zogenaamde 'staking'.

Om de overgang op te starten werd de moeilijkheidsgraad voor de mijners opgedreven, tot het mijnen onmogelijk werd. Het netwerk begon dan de transitie naar Proof-of-Stake te maken en er werden meteen nieuwe blokken voorgesteld en bevestigd. Vele crypto fans volgden de Merge nauwgezet omdat er op de Ethereum blockchain voor miljarden dollars aan waarde beveiligd wordt. Denk maar aan de vele DeFi toepassingen of dApps die op Ethereum zijn ontwikkeld.

ETH koers blijft stand houden 

Op moment van schrijven daalt de ETH koers lichtjes met zo'n 2% tot 1610 dollar. Waarnemers hadden een 'buy the rumor, sell the news' event voorspeld, waarbij de koers na een succesvolle merge flinke klappen zou krijgen. Dat blijkt voorlopig niet het geval te zijn.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Ethereum grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu