Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitpanda verlaat Nederland

Bitpanda verlaat Nederland

Bitpanda verlaat Nederland

maandag 29 januari 2024 - door Redactie

De grote Oostenrijkse exchange Bitpanda trekt zich terug uit Nederland en zet op 1 februari 2024 de diensten stop voor Nederlandse klanten.

Bitpanda ontstond in Oostenrijk maar is ondertussen uitgegroeid tot een grote Europese speler met meer dan 4 miljoen klanten. Bitpanda biedt investeringen in crypto aan, maar gebruikers kunnen ook beleggen in grondstoffen en fractionele aandelen. Daarnaast levert het bedrijf ook prepaid creditcards die je aan een Bitpanda crypto wallet koppelt.

Bitpanda heeft nu de Nederlandse klanten op de hoogte gebracht dat zij vanaf 1 februari 2024 niet meer kunnen handelen op het platform. Bitpanda geeft zo aan dat het geen registratie bij de DNB zal proberen te bemachtigen. 

Dat is opmerkelijk nieuws, gezien Bitpanda wel goedkeuringen heeft behaald in ondermeer Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen. Onlangs werd nog aangekondigd dat Bitpanda de officiële crypto partner is geworden van FC Bayern München.

Geen overstapdienst

Bitpanda geeft aan Nederlandse gebruikers de raad om over te stappen naar Bitvavo, maar een overstapdienst werd niet voorzien. Gebruikers zullen dus zelf hun activa moeten verkopen of overzetten. Verkopen is nodig voor enkele unieke producten in het Bitpanda gamma, zoals fractionele aandelen, goud, zilver enzovoorts. 

Bekende cryptomunten zoals bitcoin, Ethereum en vele andere coins kunnen gebruikers zelf versturen naar een andere exchange die ze zelf kiezen. In Nederland kan dat bijvoorbeeld naar Finst of Bitvavo, die beiden geregistreerd zijn bij de DNB. Bij Finst krijgen nieuwe gebruikers een bonusbeloning van 10 euro door tijdens de registratie de promotiecode FINST10 te gebruiken.

Kies liever niet voor een exchange die geen Nederlandse registratie heeft. Anders loop je het risico om opnieuw in een gelijkaardig scenario te verzeilen van een exchange die haar diensten in Nederland moet stopzetten.

Lees hier meer over cryptomunten kopen of leer meer in ons gratis boek Bitcoin & crypto uitgelegd.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu