Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Netflix haalt veel nieuwe abonnees binnen

Netflix haalt veel nieuwe abonnees binnen

Netflix haalt veel nieuwe abonnees binnen

woensdag 24 januari 2024 - door Redactie

Netflix presenteerde gisteren record resultaten en profiteert sterk van zijn kruistocht tegen gebruikers die wachtwoorden delen.

Netflix zag in het laatste kwartaal het aantal abonnees sterk stijgen. Er kwamen 13,1 miljoen abonnees bij, het grootste aantal sinds 2020.

Er zijn enkele redenen die deze sterke groei verklaren. Ten eerste maakt Netflix jacht op klanten die hun paswoord delen met andere mensen. Netflix rekent 8 dollar per maand extra aan als iemand buiten een huishouden dezelfde account gebruikt. Dat zorgt er vaak voor dat deze mensen een eigen account moeten aanmaken als ze willen blijven bingewatchen.

Ten tweede blijken ook de goedkopere abonnementen aan te slaan. Hierbij krijgen kijkers wel reclameboodschappen voorgeschoteld. In de 12 landen waar deze abonnementsvorm beschikbaar is, kozen 40% van de nieuwe abonnees voor deze optie.

Verder profiteert Netflix nog steeds van blockbusters die iedereen wil gezien hebben, zoals Stranger Things of Squid Game.

Tenslotte experimenteert Netflix ook met live verslaggeving om nieuwe gebruikers aan te trekken. Zo werd er een deal gesloten om WWE Raw, het populairste wekelijkse programma bij pro-wrestling, gedurende tien jaren exclusief op Netflix uit te zenden.

Miljardenwinst

Netflix boekte in het laatste kwartaal van 2023 een omzet van 8,8 miljard dollar. In het hele boekjaar kwam de omzet uit op 33,7 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 5,4 miljard dollar.

Voor 2024 verwachten analisten een winst per aandeel van 15,95 dollar. Met een huidige koers rond 492 dollar levert dat een koerswinst verhouding op van meer dan 30. In 2025 zou de winst per aandeel moeten oplopen naar 19,54 dollar. 

In reactie op de nieuwe cijfers van Netflix handhaafde Keybanc het advies op 'overweight' en werd het koersdoel opgetrokken naar 545 dollar.

Zelf handelen in aandelen? Vergelijk brokers voor aandelen.

Grafiek van Netflix - NFLX

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu