Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Finst lanceert automatische DCA aankopen

Finst lanceert automatische DCA aankopen

Finst lanceert automatische DCA aankopen

woensdag 10 januari 2024 - door Redactie

Finst presenteerde gisteren 'Auto Invest', wat automatisch en periodiek investeren in bitcoin of crypto mogelijk maakt.

Dollar Cost Averaging

Auto Invest maakt het voor gebruikers makkelijker om te DCA'en. Dat staat voor Dollar Cost Averaging. Het is een methode om aankopen te spreiden in de tijd, waarmee extreme koersbewegingen worden afgevlakt. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld op de eerste dag van de maand telkens voor 100 euro bitcoin koopt.

Wanneer de bitcoin koers laag staat, krijg je veel bitcoin voor 100 euro. Maar wanneer de koersen hoog staan, krijg je veel minder bitcoin voor diezelfde 100 euro. Door dit elke maand te herhalen krijg je een mooie gemiddelde aankoopkoers, gezien je ook in de crypto winter telkens hebt bijgekocht.

Door dit hele proces te automatiseren wordt de emotie uit het handelen weggehaald. Je voorkomt dat je voor een groot bedrag op de topkoersen koopt en verplicht jezelf om te kopen wanneer de koersen laag staan. Bovendien is het reeds mogelijk vanaf 10 euro. Aankopen kunnen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks worden ingesteld. Op het platform van Finst kan je op deze manier nu meer dan 100 digitale valuta aankopen.

Gebruikers moeten er dus alleen voor zorgen dat er voldoende cash op hun Finst account staat zodat de automatische aankopen kunnen uitgevoerd worden.

Rechtstreeks naar de eigen wallet

Uniek bij Finst is dat de automatische aankopen ook meteen op het adres van jouw eigen hardware wallet kunnen afgeleverd worden. Dat is erg handig voor mensen die hun cryptomunten liever niet op een exchange laten staan.

Bundels

Auto-Invest is ook mogelijk voor de Finst crypto bundels. Zo koop je meteen de top 10 of top 25 cryptomunten aan, waardoor het risico gespreid wordt. Finst zorgt daarnaast maandelijks voor een automatische herbalancering, waardoor je steeds de top cryptomunten van dat moment in bezit hebt.

Geen kosten

Finst hanteert geen specifieke kosten voor de Auto Invest dienst, behalve dan de normale transactiekosten van 0,15% per transactie.

Open hier jouw Finst account.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu