Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin koers erg volatiel door ETF speculatie

Bitcoin koers erg volatiel door ETF speculatie

Bitcoin koers erg volatiel door ETF speculatie

maandag 08 januari 2024 - door Redactie

De voorbije dagen was er al veel speculatie over het al dan niet goedkeuren van een spot bitcoin ETF. Mogelijk geeft de SEC deze week het groene licht.

Vorige week kelderde de bitcoin koers plots toen er een rapport verscheen van Matrixport, waarin geopperd werd dat de SEC opnieuw de spot bitcoin ETF's zou weigeren. Bitcoin verloor 3.000 dollar in sneltempo, maar herstelde daarna weer. Heel wat leveraged longs

De zenuwachtigheid blijft echter hoog en speculanten wachten duidelijk op een uitbraak. Komt er slecht nieuws, dan zou de koers kunnen corrigeren. Worden de ETF's wel goedgekeurd, dan volgt er mogelijk een opluchtingsrally, of juist een correctie door een 'sell the news' effect. Spannende tijden dus!

Herhaalde gesprekken

De kans op een goedkeuring wordt door waarnemers zeer hoog ingeschat. De SEC heeft de voorbije weken namelijk verschillende vergaderingen gehad met de ETF emittenten, waarna zij telkens wijzigingen aanbrachten aan hun aanvragen. 

Bovendien zou de SEC bij een nieuwe weigering gedagvaard kunnen worden door giganten als Blackrock. De rechter heeft onlangs ook nog Grayscale in het gelijk gesteld, omdat de SEC de omvorming van hun GBTC fonds naar een ETF weigerde op basis van willekeurige argumenten.

Authorized Participants

Daarnaast is er al veel informatie gelekt over partijen als JP Morgan en Goldman Sachs, die zich aan het voorbereiden zijn om de rol van Authorized Participant op zich te nemen. Zij moeten dan zorgen voor de creatie of vernietiging van ETF deelbewijzen, waardoor ze een belangrijke rol zullen spelen om de ETF's de onderliggende bitcoin prijs te laten volgen.

Speculatie

Verder blijven er veel verhalen de ronde doen over het koerseffect van de ETF's. In de eerste dagen na de goedkeuring zouden er al miljarden dollars in de ETF's kunnen stromen. Sommige traders speculeren er op dat dit voor sterke koersstijgingen zal zorgen. Of dat ook het geval zal zijn, blijft echter af te wachten.

Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu