Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > LiteBit stopt ermee, klanten kunnen naar Bitvavo

LiteBit stopt ermee, klanten kunnen naar Bitvavo

LiteBit stopt ermee, klanten kunnen naar Bitvavo

dinsdag 23 mei 2023 - door Redactie

Litebit kondigt vandaag aan dat de activiteiten worden stopgezet. Er is een samenwerking opgezet met Bitvavo zodat klanten hun tegoeden kunnen overzetten.

De crypto winter zorgt overal voor moeilijke omstandigheden. Daarnaast is er op sommige vlakken regelgevende onduidelijkheid of moeten exchanges veel investeren in een compliance team om aan alle regels te kunnen voldoen. Ook de razendsnelle technologische innovaties blijven opvolgen vraagt om loodzware investeringen. Litebit heeft hierdoor besloten om de activiteiten te beëindigen en de organisatie stapsgewijs af te bouwen.

Litebit stelt zelf dat de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van de vergoedingen door de grote internationale concurrentie en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld te grote uitdagingen zijn om Litebit op de lange termijn overeind te houden. Litebit is vooral actief in Nederland en België, maar heeft ook klanten in andere Europese landen zoals Oostenrijk of Frankrijk.

Overstap naar Bitvavo

In de komende weken zal Litebit een handige optie voorzien voor de klanten om hun account en crypto over te zetten naar Bitvavo. Vanaf dan zullen klanten twee maanden de tijd hebben om deze overdracht uit te voeren.

Litebit noemt Bitvavo de grootste en meest gewaardeerde cryptobeurs van Nederland. "Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en een bedrijfsvoering die voldoet aan wet- en regelgeving", klinkt het.

De samenwerking met Bitvavo werd ondertussen voorgelegd aan de toezichthouders, die nog hun goedkeuring moeten geven. Klanten zullen door Litebit netjes op de hoogte gehouden worden van deze ontwikkelingen.

Klanten die niet willen overstappen naar Bitvavo kunnen al hun fondsen opnemen. Ze kunnen hun crypto verkopen op Litebit en het geld opnemen. Ze kunnen er ook voor kiezen om de cryptomunten te verzenden naar een eigen hardware wallet.

Geen overname

Hoewel Bitvavo een instroom van Litebit klanten zal krijgen, gaat het niet over een overname van Litebit. Dat komt omdat de assets of het platform van Litebit niet interessant zijn voor Bitvavo om over te nemen. Voor de klanten wordt er wel een manier voorzien om hun digitale assets op een gebruiksvriendelijke manier over te zetten naar Bitvavo. Het is onduidelijk welke vergoeding Litebit krijgt voor het doorverwijzen van deze klanten.

Bitvavo hoopt alvast veel nieuwe gebruikers te verwelkomen. "Het verwelkomen van de LiteBit klanten past in de groeistrategie van Bitvavo, zoals we in het verleden ook klanten van Bitzeb en Bitqist hebben mogen verwelkomen, op onze route naar Europees marktleiderschap", aldus nog Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu