Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > FTX dagvaardt voormalige topman SBF

FTX dagvaardt voormalige topman SBF

FTX dagvaardt voormalige topman SBF

donderdag 18 mei 2023 - door Redactie

De nieuwe leiding van FTX heeft de voormalige topman Sam Bankman-Fried (SBF) gedagvaard over een veel te duur betaalde overname.

Alameda Research betaalde vorig jaar 250 miljoen dollar om het clearingbedrijf Embed over te nemen. Volgens de klacht zouden SBF en twee andere leidinggevenden op het moment van de overname geweten hebben dat Alameda Research insolvabel was, maar toch  gingen ze door met de acquisitie, die gefinancierd werd met geld van klanten van FTX. Daarnaast betaalden ze veel te veel geld om Embed in te lijven.

Roekeloos

De software die het platform gebruikte zou niet voorzien zijn op vele nieuwe gebruikers, waardoor het per saldo waardeloos wordt. Bij een degelijke due diligence, waarbij het product in detail wordt onderzocht, hadden SBF en zijn collega's deze tekortkomingen moeten ontdekken.

De klacht maakt opnieuw duidelijk dat er onder de leiding van SBF kwistig met geld werd omgesprongen en dat hij zijn imperium op een roekeloze manier bestuurde. Alameda Research ging zonder deftig onderzoek akkoord met de voorwaarden van Michael Giles, CEO van Embed. Bij de overname stak deze man persoonlijk zo'n 157 miljoen dollar op zak.

Volgens de nieuwe leiding van FTX, die probeert activa te verkopen, is het hoogste bod op Embed slechts 1 miljoen dollar, dat dan nog afkomstig is van de voormalige CEO Michael Giles. Het hoogste andere bod was slechts 250.000 dollar.

Clawback

Giles en andere investeerders van Embed hebben ondertussen ook een dagvaarding ontvangen. De nieuwe leiding van FTX probeert via clawbacks zoveel mogelijk geld terug te krijgen. Als ze de zaak winnen, moeten Giles en de andere investeerders misschien zelfs het volledige overnamebedrag weer terug storten aan FTX en Alameda Research.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu