Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Frankrijk wil Amerikaanse crypto bedrijven verwelkomen

Frankrijk wil Amerikaanse crypto bedrijven verwelkomen

Frankrijk wil Amerikaanse crypto bedrijven verwelkomen

woensdag 17 mei 2023 - door Redactie

Bedrijven die het onzekere Amerikaanse klimaat willen ontvluchten zullen in Frankrijk met open armen ontvangen worden.

De Europese ministers van financiën hebben de MiCA regulering gisteren goedgekeurd, waardoor de wet vanaf deze zomer actief zal worden. Er is nog een ruime implementatie periode voorzien, zodat bedrijven en regulatoren de kans hebben om alles in gereedheid te brengen. De regels voor stablecoins zullen binnen een jaar geïmplementeerd worden, maar voor sommige andere regels is er een jaar en half de tijd.

In Frankrijk verwacht de Autorité des Marchés Financiers dat meerdere Amerikaanse bedrijven nu een registratie in het land zullen aanvragen. De AMF telt momenteel al 74 registraties en verwacht dat dit aantal op korte termijn boven de 100 zal uitstijgen omwille van de duidelijkheid op regelgevend vlak. Dat is een groot contrast met de VS, waar onduidelijkheid is over welke regels crypto bedrijven moeten volgen en waar de SEC boetes oplegt zonder duidelijkheid te verschaffen.

Registratie of licentie

Onder de geregistreerde bedrijven zitten grote namen als Binance of Bitstamp. Een registratie vereist dat de exchanges de KYC en AML regels volgen. Gebruikers moeten dus geïdentificeerd worden en er moeten procedures zijn om het witwassen van geld op te sporen. Met een registratie mogen bedrijven hun diensten aanbieden in Frankrijk. Een stapje verder is een echte licentie, maar voorlopig heeft nog enkel bedrijf dit bemachtigd.

Door de nieuwe MiCA regulering worden ook de registraties strenger. Bedrijven moeten nu bijvoorbeeld hun IT systemen laten doorlichten en aantonen dat er nergens een belangenconflict is. Onder MiCA zullen licenties ook in de hele EU gelden. Wie een licentie in Frankrijk heeft bemachtigd, mag onder deze licentie zijn diensten aanbieden in alle lidstaten. Dat staat bekend als het 'passporting' principe.

Leer meer over crypto in onze gratis cryptocurrency cursus.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu