Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy betaalt lening terug en koopt meer bitcoin

MicroStrategy betaalt lening terug en koopt meer bitcoin

MicroStrategy betaalt lening terug en koopt meer bitcoin

maandag 27 maart 2023 - door Redactie

MicroStrategy van Michael Saylor heeft 205 miljoen dollar terug betaald aan Silvergate Bank.

MicroStrategy heeft zijn lening van 205 miljoen dollar vervroegd terugbetaald aan Silvergate Bank, dat zijn activiteiten laat uitdoven. De lening liep nog tot maart 2025 en MicroStrategy moest nog zo'n 161 miljoen dollar terugbetalen. Door het beëindigen van de lening zijn er 34.619 bitcoin weer vrijgegeven, die als onderpand werden aangehouden voor de lening.

Uitgifte aandelen

MicroStrategy heeft zo'n 1,35 miljoen aandelen verkocht, wat voor een opbrengst zorgde van haast 340 miljoen dollar. Dit bedrag werd deels gebruikt om de lening aan Silvergate vervroegd terug te betalen. Maar MicroStrategy heeft met de opbrengst ook weer bitcoin bijgekocht. Deze keer werden er 6.455 bitcoin gekocht tegen een koers van gemiddeld $23.238. In totaal investeerde MicroStrategy zo 150 miljoen dollar.

Miljarden in bitcoin

Met de laatste aankoop zit MicroStrategy nu in totaal op 138.955 bitcoin, die gekocht werden tegen een gemiddelde koers van 29.817 dollar. Tegen de huidige prijzen, die rond de 27.700 dollar liggen, zijn deze bitcoin zo'n 3,85 miljard dollar waard.

Het aandeel MicroStrategy is daarom eerder een beursgenoteerd bitcoin fonds. De koers van het aandeel wordt dan ook fors beïnvloed door de bitcoin koers. Daarnaast heeft MicroStrategy nog altijd zijn software business. Saylor begon met het kopen van bitcoin als alternatief voor de dollar. Hij vreest dat de inflatie anders alle cash die de software activiteiten genereren zal wegvreten.

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu