Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Silvergate gaat activiteiten laten uitdoven

Silvergate gaat activiteiten laten uitdoven

Silvergate gaat activiteiten laten uitdoven

donderdag 09 maart 2023 - door Redactie

De geplaagde crypto friendly bank Silvergate zei gisteren dat het zijn activiteiten gaat afbouwen.

Silvergate ligt al een tijdje onder vuur en is echt opgejaagd wild geworden. Klanten zijn het vertrouwen kwijt in de bank, die geconfronteerd wordt met verschillende onderzoeken naar wanpraktijken. Vooral de nauwe banden met het ter ziele gegane FTX zorgen voor veel vragen.

Silvergate Capital Corporation, de holding boven Silvergate Bank, stuurde gisteren een persbericht uit waarin gemeld wordt dat de afbouw van de bankactiviteiten en een vrijwillige liquidatie van de bank momenteel de beste optie is. Volgens Silvergate zullen alle deposito's terugbetaald worden, waardoor klanten niet moeten vrezen voor verliezen. Klanten uit de crypto industrie moeten wel op zoek naar een andere bank, wat niet altijd eenvoudig is. Heel wat traditionele banken weren bedrijven die zich met cryptocurrency inlaten.

De andere bekende crypto friendly bank is Signature Bank. Zij hebben nu activa ter waarde van zo'n 114 miljard dollar, terwijl dit bij Silvergate geslonken is tot zo'n 11 miljard dollar.

Vrees voor verstrengeling 

De problemen bij Silvergate zullen de regulatoren nog strenger maken voor banken die met bedrijven uit de crypto industrie samenwerken. Beleidsmakers vrezen namelijk dat de heftige bewegingen van de cryptomarkt kunnen doorsijpelen naar het traditionele financiële systeem, wanneer beiden teveel met mekaar verstrengeld geraken.

Grafiek van Silvergate

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu