Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe Ethereum upgrade maakt staking withdrawal mondjesmaat mogelijk

Nieuwe Ethereum upgrade maakt staking withdrawal mondjesmaat mogelijk

Nieuwe Ethereum upgrade maakt staking withdrawal mondjesmaat mogelijk

donderdag 16 maart 2023 - door Redactie

De Ethereum Shanghai upgrade zal er eindelijk voor zorgen dat ETH die vastgezet werd voor staking, terug opvraagbaar is.

In september 2022 werd de Ethereum merge succesvol afgerond. Hiermee maakte het netwerk de overgang van een Proof-of-Work consensus mechanisme naar Proof-of-Stake. Reeds vanaf eind 2020 was het Beacon chain operationeel, waar validators aan konden deelnemen door 32 ETH te staken op hun node. Op die manier zouden ze ETH beloningen kunnen ontvangen wanneer de overgang naar POS werd gemaakt. Er was echter wel één nadeel: er was nog niets voorzien om de vastgezette ETH of de beloningen weer op te vragen.

De voorbije weken werd de nieuwe upgrade al geoefend op het Goerli testnet, wat de klassieke manier van werken is vooraleer de updates uit te voeren op de mainchain. Validators kunnen ondertussen het proces om vastgezette ETH op te vragen simuleren op Goerli. Vanaf midden april zal de upgrade live gaan op de mainchain.

Miljarden dollars

Momenteel wordt er voor zo'n 29 miljard dollar ETH gestaked, wat bijna 15% is van alle ETH die in omloop is. Om te voorkomen dat al deze ETH meteen weer opgevraagd wordt, zijn er beperkingen ingebouwd. Van de 17,5 miljoen ETH zal er maar zo'n 60.000 ETH dagelijks kunnen opgevraagd worden. Op deze manier zal het 18 maanden duren vooraleer alle ETH vrijkomt.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu