Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Silvergate is opgejaagd wild

Silvergate is opgejaagd wild

Silvergate is opgejaagd wild

vrijdag 03 maart 2023 - door Redactie

Het aandeel van de bank Silvergate crashte vandaag met meer dan 55% omdat klanten hun rekeningen sluiten.

Silvergate is een crypto-friendly bank die vooral werkte voor bedrijven die actief zijn in de crypto industrie. Omdat ze nauwe banden onderhielden met FTX zag de bank eerder al de deposito's dalen met 8 miljard dollar, omdat klanten hun geld bij de bank weg haalden. Dat bracht de bank in een wankele positie, maar deze week werd er een nieuwe klap uitgedeeld.

Continuïteit in vraag

Silvergate moest woensdag opbiechten dat het jaarrapport van 2022 niet gepubliceerd kon worden, omdat er verschillende onderzoeken naar de bank geopend zijn. Het gaat over een onderzoek van regulatoren, vragen van het Amerikaanse congres en een onderzoek van het Department of Justice. Daarnaast hebben het accountantskantoor van Silvergate en onafhankelijke auditors ook bijkomende informatie gevraagd.

Silvergate zegt zelf dat er een grote impact kan zijn op de resultaten of dat bepaalde activiteiten door regulatoren kunnen beperkt worden. Het bedrijf geeft aan dat er vragen zijn over de continuïteit van de onderneming en geeft zo toe dat het misschien niet meer levensvatbaar is.

Grote klanten vertrekken massaal

Het nieuws van Silvergate zette grote namen aan om de samenwerking met de bank stop te zetten. Onder meer  Coinbase, Circle, Paxos, Crypto.com, Bitstamp en Gemini kondigden aan dat ze voor betalingen niet meer met Silvergate zullen werken. Beleggers dumpten het aandeel en stuurden de koers meer dan 57% lager.

In de crypto hype van 2021 ging de aandelenkoers van Silvergate even boven de 220 dollar piepen. De crypto winter deed het aandeel terugvallen richting 50 dollar, maar daarna werd Silvergate meegesleurd in de crash van FTX. De koers daalde van pakweg 50 dollar in november naar 11 dollar in januari. Na het nieuws van deze week crashte het aandeel verder en de slotkoers van gisteren lag op $5,72.

Grafiek van Silvergate

Finst



Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline







Advertentie






Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu