Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Siemens geeft obligatie uit op Polygon

Siemens geeft obligatie uit op Polygon

Siemens geeft obligatie uit op Polygon

maandag 27 februari 2023 - door Redactie

Het Duitse conglomeraat Siemens heeft 60 miljoen euro opgehaald met een obligatie uitgifte op Polygon, een tweede laag op Ethereum.


Recent pionierde ABN AMRO in Nederland met de uitgifte van obligaties op een blockchain en deze keer is het de beurt aan Siemens. Zij haalden namelijk 60 miljoen euro op door een obligatie van 1 jaar uit te geven op Polygon. De betalingen gebeurden evenwel op de traditionele manier, alleen de obligaties werden dus in het Polygon netwerk geregistreerd.

Siemens zegt dat ze hiermee rechtstreeks obligaties kunnen verkopen aan investeerders, zonder beroep te moeten doen op een bank als tussenpersoon. "Door af te stappen van papier en over te gaan op openbare blockchains kunnen we obligaties aanzienlijk sneller en efficiënter uitgeven. Het maakt centrale clearing door een tussenpersoon overbodig", klinkt het.

De uitgifte van obligaties op de blockchain werd in Duitsland mogelijke gemaakt door de Electronic Securities Act, die al in juni 2021 werd ingevoerd. 

De obligaties werden gekocht door professionele investeerders. De namen die vermeld worden zijn DekaBank, DZ Bank en Union. 

Polygon

Polygon is een layer 2 netwerk dat bovenop Ethereum werkt, om snellere transacties mogelijk te maken. MATIC is de native token op de Polygon blockchain, maar voor de uitgifte van deze obligaties werd er met het traditionele financiële systeem gewerkt. In het persbericht zegt Siemens dat de 'oude' manier moest gebruikt worden omdat de "digitale euro nog niet beschikbaar is."

Polygon - MATIC grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu