Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Siemens geeft obligatie uit op Polygon

Siemens geeft obligatie uit op Polygon

Siemens geeft obligatie uit op Polygon

maandag 27 februari 2023 - door Redactie

Het Duitse conglomeraat Siemens heeft 60 miljoen euro opgehaald met een obligatie uitgifte op Polygon, een tweede laag op Ethereum.


Recent pionierde ABN AMRO in Nederland met de uitgifte van obligaties op een blockchain en deze keer is het de beurt aan Siemens. Zij haalden namelijk 60 miljoen euro op door een obligatie van 1 jaar uit te geven op Polygon. De betalingen gebeurden evenwel op de traditionele manier, alleen de obligaties werden dus in het Polygon netwerk geregistreerd.

Siemens zegt dat ze hiermee rechtstreeks obligaties kunnen verkopen aan investeerders, zonder beroep te moeten doen op een bank als tussenpersoon. "Door af te stappen van papier en over te gaan op openbare blockchains kunnen we obligaties aanzienlijk sneller en efficiënter uitgeven. Het maakt centrale clearing door een tussenpersoon overbodig", klinkt het.

De uitgifte van obligaties op de blockchain werd in Duitsland mogelijke gemaakt door de Electronic Securities Act, die al in juni 2021 werd ingevoerd. 

De obligaties werden gekocht door professionele investeerders. De namen die vermeld worden zijn DekaBank, DZ Bank en Union. 

Polygon

Polygon is een layer 2 netwerk dat bovenop Ethereum werkt, om snellere transacties mogelijk te maken. MATIC is de native token op de Polygon blockchain, maar voor de uitgifte van deze obligaties werd er met het traditionele financiële systeem gewerkt. In het persbericht zegt Siemens dat de 'oude' manier moest gebruikt worden omdat de "digitale euro nog niet beschikbaar is."

Polygon - MATIC grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu